Sorodne objave

 

V organizaciji IPA Dolomiti in IPA Istra je bil v Poreču že osmič zapored organiziran Alpe Adria Challenger turnir v malem nogometu na travi.

081125-IPA_Porec01Srečanje se je uradno začelo 25. septembra 2008 s tradicionalnim prihodom in predstavitvijo ekip na glavnem trgu v Poreču. Na turnir se je prijavilo 72 ekip iz petnajstih držav (Avstrija, BiH, Hrvaška, Češka, Danska, Nemčija, Italija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Španija, Ukrajina, Madžarska in Slovenija), sodelovalo pa jih je 61.

Slovenijo je poleg ekipe Regionalnega kluba IPA Nova Gorica predstavljala tudi ekipa Regionalnega kluba IPA Koper, sodniške barve pa je poleg sodnikov iz Italije, Poljske, Madžarske, Srbije zastopal tudi naš član Alojz Žerak.

081125-IPA_Porec02

Tekmovanje se je začelo v petek in je trajalo vse do sobote zvečer. IPA Regionalni klub Nova Gorica je tekmoval v skupini "M", v kateri so bili še IPA Češke, Romunije in Italije. Ekipa RK Nova Gorica je v skupini dosegla drugo mesto.

Ekipa RK Nova Gorica je v nadaljevanju premagala ekipo Helsingor Politi iz Danske in nadaljevala tekmovanje z ekipo Pol Front Timis A iz Romunije. V rednem delu tekmovanja se je tekma končala z  izidom 0 : 0. Pri streljanju kazenskih strelov so bili uspešnejši romunski igralci in zmagali z rezultatom 4 : 3 ter se tako uvrstili v finalni del tekmovanja. Ob zaključku tekmovanja je ekipa IPA RK Nova Gorica zasedla uvrstitev med 13. in 25. mestom. Letošnji zmagovalec turnirja je postala ekipa IPA Jaworzno iz Poljske, ki je v finalu z rezultatom 1 : 0 ugnala domačine - ekipo IPA Grana 98 iz Zagreba.

081125-IPA_Porec03

Po tekmovanju je bila v soboto zvečer svečana podelitev priznanj in pokalov s tradicionalno izmenjavo daril.


Pripravil: Alojz Žerak, RK IPA Nova Gorica