Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Bovec so 17. oktobra 2009, v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom iz Kobarida, Gorsko reševalno službo Tolmin, Zdravstvenim domom Tolmin in Enoto reševalnih psov iz Tolmina, izvedli preventivni projekt Dan kobariške varnosti. Organizator letošnje predstavitve reševalnih služb na tem območju je bil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kobarid.

Poleg bovških policistov so sodelovali tudi policisti iz Enote vodnikov službenih psov Miren, Postaje prometne policije Nova Gorica, Postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica in posebne policijske enote na območju PU Nova Gorica.

CSC 0038 218

Preventivna prireditev je potekala na različnih lokacijah: na območju Policijske pisarne Kobarid, OŠ Simona Gregorčiča v Kobaridu, na kobariškem osrednjem stadionu, ob kobariški obvoznici "pri Škratovi skali", v prostorih PGD Kobarid ter na Mučeniški in Stresovi ulici v Kobaridu.

CSC 0021 184

Na začetku je bil izveden prikaz požara na osnovni šoli in evakuacije učencev, pri kateri so sodelovale vse interventne službe. Policisti so obiskovalcem pokazali opremo in službena vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu, ter prikazali vajo s službenim psom pri iskanju prepovedanih drog.

CSC 0149 432

Svojo opremo in znanje v zvezi z gašenjem ob raznovrstnih nesrečah v domačem okolju so pokazali tudi gasilci, gorski reševalci so uprizorili reševanje v stenah, pri čemer so za reševanje iz "stene" uporabili "Škratovo skalo" v Kobaridu.

CSC 0069 280

Veliko zanimanja med obiskovalci preventivne prireditve je bilo tudi za praktično vajo policistov prometnikov, ki so na Mučeniški ulici v Kobaridu prikazali uporabo stingerja, sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil, s katerim so ustavili pobeglega voznika in ga prijeli.

CSC 0152 438

CSC 0143 420

Za zaključek pa je sledila skupna vaja vseh reševalnih služb pri reševanju in obravnavi prometne nesreče, ki naj bi se pripetila v križišču Mučeniške s Stresovo ulico. Vaja je bila poučna ne le za otroke, ampak so si jo z velikim zanimanjem ogledali tudi odrasli.

CSC 0025 192

Nosilci opisanega preventivnega projekta so predstavili delo vseh subjektov, ki skrbijo za varnost na območju Kobarida in širše.

 

Predstavitev si je ogledalo približno 300 obiskovalcev, največ je bilo osnovnošolcev - vsi so bili nad prikazanim navdušeni. K uspehu projekta pa je prispevalo tudi lepo vreme.