Sorodne objave

 

Predstavniki Policijske uprave Nova Gorica in upravljavci smučišč na novogoriškem območju so se 11. novembra 2009 sestali na delovnem posvetu.

Posvet, ki je potekal na Policijski postaji Bovec, je vodil Aleksander Vončina iz Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica, iz policije pa so se ga udeležili še Boris Rojs iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi, komandirja policijskih postaj Bovec in Tolmin Sejad Jušić in Dušan Povše ter pomočnik komandirja PP Idrija Marko Tertinek.

Delovnega srečanja sta se udeležili tudi glavni inšpektor in inšpektor za žičniške naprave in smučišča na Ministrstvu za promet. Poleg njiju pa so sodelovali tudi predstavniki smučišč na tem območju (iz Alpskoturističnega centra Kanin Bovec, Smučarskega centra Cerkno in smučišča Kal nad Kanalom) in predstavnik žičnice Javornik.

delovnisestanekPPBovec

Po besedah vodje posveta Aleksandra Vončine je namen posveta zagotavljanje večje varnosti smučarjev ter odpravljanje pomanjkljivosti na smučiščih, poseben poudarek pa so namenili problematiki, ki se pojavlja v zvezi z izvajanjem Zakona o varnosti na smučiščih. Ta med drugim ureja temeljna pravila za uporabo smučišč in določa pogoje za zagotavljanje varnosti na smučišču (več o tem na spletni strani: varnost na smučišču).

Glavni inšpektor Inšpektorata za promet RS mag. Jurij Kos je sodelovanje med policijo in inšpektoratom ocenil kot dobro. Prisotnost policistov je po njegovem nujna, tako na smučiščih kot tudi na parkiriščih. Obiskovalci in smučarji so zaradi vidnosti in prisotnosti policistov bolj strpni in upoštevajo dana pravila. Pozdravil je tudi ustaljeno prakso tovrstnega sodelovanja med policijo in upravljavci smučišč na našem območju.

Sodelujoči so nazadnje izrazili željo, da bi s takšnimi delovnimi srečanji pred začetkom zimske turistične sezone nadaljevali tudi v prihodnje, saj so koristna tako za policiste, predstavnike inšpektorata za promet kot tudi za predstavnike smučišč na tem območju. Naslednji strokovni posvet na območju PU Nova Gorica bo novembra 2010 v Idriji.