Sorodne objave

 

Na stadionu Športnega parka v Novi Gorici je v soboto, 20. septembra 2014, potekal severnoprimorski derbi med nekdanjimi nogometaši oz. legendami klubov Gorica in Primorje, športni dogodek pa je bil povezan z dobrodelno akcijo za pomoč mali Miši, še ne triletni deklici, ki ne more shoditi, njena starša pa zaradi pomanjkanja sredstev ne moreta plačati fizioterapije. Na dobrodelni tekmi so sodelovali tudi zaposleni Policijske uprave Nova Gorica.

Foto1osebniarhivSimonRosič

Vsi obiskovalci dobrodelnega nogometnega dogodka pod nazivom Stari derbi za velike korake male Miše so s plačano vstopnico priskočili na pomoč Miši, v sklopu tega dogodka pa so aktivno sodelovali tudi trije uslužbenci novogoriške policijske uprave, in sicer Simon Rosič (zaposlen v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica) in Aleš Kodelja (policist Postaje prometne policije Nova Gorica), ki sta nastopila v dresu Nogometnega kluba Primorje, nogometni derbi pa je sodil Alojz Žerak (komandir Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica).

Vremske razmere športnemu dogodku z dobrodelnim značajem sicer niso bile najbolj naklonjene, vendar se je kljub temu na stadionu zbralo večje število gledalcev iz različnih koncev Slovenije. Rezultat na teh prireditvah ni pomemben, sicer pa so na derbiju z dobrodelnim značajem slavili domačini (rezultat je bil 5:3). Med strelce pa se je vpisal tudi Simon Rosič, sicer zaposlen v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.

stariderbi06

 "V policiji smo vedno pripravljeni pomagati ljudem, ki potrebujejo pomoč, seveda po svojih močeh in v skladu s svojimi zmožnostmi. Menim, da je bil dobrodelni dogodek zelo uspešen. Poleg zbiranja sredstev za malo Mišo smo v sklopu samega dogodka hkrati postavili tudi temelje za prihodnost, saj smo se akterji zavezali, da bomo vsako leto organizirali tovrstni derbi z dobrodelnim značajem dveh ekip, ki sta v preteklosti pustile neizbrisan pečat na nogometnem področju," je še dejal Simon Rosič.

Pred tekmo legend Primorja in Gorice so se pomerili tudi mladi upi obeh nogometnih klubov, za dobro vzdušje in zabavo pa so poskrbeli hudomušni komentatorji in glasbeni gosti.

Več o samem dogodku na spletni strani http://www.helpmisawalk.com/zmagala-sem-jaz/, zgodbo male deklice pa si lahko preberete na naslovu www.helpmisawalk.com.