Sorodne objave

 

V Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici je 2. decembra 2009 potekala prireditev ob zaključku likovnega natečaja, ki smo ga v okviru preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov organizirali na novogoriški policijski upravi.

Ob tej priložnosti smo otvorili tudi razstavo nagrajenih likovnih del. Nagrajena likovna dela bodo v rotundi Slovenskega narodnega gledališča razstavljena do 6. decembra 2009. Na natečaju, ki ga je Policijska uprava Nova Gorica organizirala že sedmo leto zapored, so sodelovali učenci nižjih razredov severnoprimorskih osnovnih šol. Cilj natečaja je osveščanje otrok o varni udeležbi v cestnem prometu.

foto2 2

Na policijsko upravo so učenci tretjih razredov osnovnih šol poslali kar 109 likovnih del. Mentor in mentorice likovne vzgoje iz OŠ Milojke Štrukelj, OŠ Frana Erjavca iz Nove Gorice in OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici so med prispelimi deli 13. novembra izbrali najboljše izdelke mladih umetnikov. Pri izboru je sodeloval tudi policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije novogoriške policijske uprave Janko Mencinger. Komisija je izbrala najboljša likovna dela 25 avtorjev.

V okviru zaključne prireditve je potekala tudi podelitev nagrad učencem prvih razredov osnovnih šol, ki so z nagradnimi kuponi iz pobarvanke Varno na poti v šolo in domov sodelovali v nagradnem žrebanju. Otroci so poslali kar 789 pobarvank, izžrebali pa smo 10 prvošolcev.

direktorPUNGinprejemnikpraktinagrade foto3 3


Zaključno prireditev in otvoritev razstave likovnih del je vodil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik, najmlajše pa sta v nagovorih pozdravila in jim praktične nagrade podelila direktor PU Nova Gorica Alojzij Mohar in podžupanja Mestne občine Nova Gorica mag. Darinka Kozinc. Prisotne je na slovesnosti nagovoril tudi predstavnik Slovenskega narodnega gledališča Borut Bašin.

magDarinkaKozinc medpodelitvijo

 Praktične nagrade sta podelila direktor PU Nova Gorica Alojzij Mohar in podžupanja Mestne občine Nova Gorica mag. Darinka Kozinc.

podelitevprakticnihnagrad 11

podelitevprakticnihnagrad 2

ucenciinstars 1

Direktor novogoriške policijske uprave in podžupanja Mestne občine Nova Gorica sta v svojih nagovorih med drugim opozorila, da nevarnosti v cestnem prometu prežijo vsepovsod in da lahko k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč z večjo previdnostjo in strpnostjo na cestah prispevajo prav vsi udeleženci cestnega prometa.

Varnost otrok je odvisna tudi od ravnanja in vzgoje staršev, saj je obnašanje in ravnanje otrok v cestnem prometu odvisno tudi od njihovega poznavanja in spoštovanja prometnih pravil. Otroci in mladoletniki sodijo v skupino t. i. šibkejših prometnih udeležencev, ki se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, sodijo pa med najranljivejše udeležence v cestnem prometu.

UcenciOsMilojkeStrukeljNovaGoricapevskizbor 1

Učenci OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice

policijskiorkester 1

Kvintet Policijskega orkestra


Za bogat kulturni program v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici je poleg učencev OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice poskrbel tudi kvintet Policijskega orkestra. Sledilo je še krajše družabno srečanje z najmlajšimi ter njihovimi starši in mentorji.