Sorodne objave

 

Na gradu Gewerkenegg v Idriji je 6. marca potekala regijska podelitev priznanj civilne zaščite za severnoprimorsko regijo. Na regijski slovesnosti ob dnevu civilne zaščite, 1. marcu, ki je namenjen ozaveščanju ljudi o vlogi in pomenu civilne zaščite, je bilo podeljenih več kot 70 priznanj enotam in posameznikom. Med letošnjimi dobitniki priznanj so bili tudi predstavniki Policijske uprave Nova Gorica.

BorisZorko

Bronasti znak civilne zaščite za delo, ki je bilo opravljeno med žledolomom na območju občin Tolmin, Cerkno in Idrija, sta prejela policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije PU Nova Gorica Mitja Bratina ter pomočnik komandirja Policijske postaje Tolmin Boris Zorko.

AleksanderVoncina

Med prejemniki je bil tudi policist Adrijan Kofol iz Enote vodnikov službenih psov PU Nova Gorica, ki je ravno tako prejel bronasti znak civilne zaščite za delo, opravljeno med lanskim žledolomom na območju Trnovsko-Banjške planote. Policist je hkrati tudi poveljnik prostovoljnega gasilskega društva v Čepovanu.

MitjaBratin

slovesnost

Priznanje civilne zaščite je prejel tudi višji policijski inšpektor Aleksander Vončina, vodja oddelka za splošne policijske naloge Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica. Zlati znak civilne zaščite je prejel za usposabljanje policijskih enot, ki so angažirane pri reševanju in pomoči ljudem. Priznanje je prejel konec februarja na osrednji slovesnosti na Brdu pri Kranju. Zlati znak se sicer podeljuje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti civilne zaščite ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč.

policistiPUNG

Minulo leto so našo državo zaznamovale številne naravne nesreče, ljudem v času največjih stisk pa so različne službe, med njimi tudi policisti in drugi prostovoljci, nudili potrebno pomoč in jim pomagali pri odpravljanju posledic naravnih ujm.

prejemniki