Sorodne objave

 

Policijska uprava Nova Gorica je 25. marca 2015 že četrtič zapored organizirala delovni posvet med predstavniki Policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave. Delovni sestanek je vodil policijski inšpektor Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica, navzoči so bili še komandirji oz. pomočniki komandirjev policijskih postaj z novogoriškega območja.

posvet

Tudi letos so si udeleženci posveta izmenjali izkušnje o dosedanjem medsebojnem sodelovanju ter opredelili nove cilje za prihodnost, ki bodo zagotavljali kar največjo stopnjo varnosti prebivalcem v lokalnem okolju. Predstavniki občin so spregovorili o dopolnjevanju in posodabljanju že sprejetih občinskih programov varnosti, policisti pa o novih možnostih za nadgradnjo skupnega dela. Posebej so poudarili pomembnost nadaljevanja že ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov oz. spregovorili o možnostih in oblikah sodelovanja med Policijo in občinskimi redarstvi pri izvajanju operativnih nalog s svojega delovnega področja v letu 2015.

JankoMencinger

Na posvetu je bilo predstavljeno tudi stanje na področju prometne varnosti za območje PU Nova Gorica glede na dejstvo, da se je varnost cestnega prometa v prvih mesecih 2015 na tem območju poslabšala. Vodja posveta Janko Mencinger je predstavnikom občinskih redarstev glede na stanje prometne varnosti predlagal tudi dodatne skupne aktivnosti mešanih patrulj (občinskih redarjev in policistov) na področju zagotavljanja večje varnosti pešcev in kolesarjev. Ta kategorija namreč sodi med najbolj ogrožene prometne udeležence in je bila v zadnjih štirih mesecih tudi največkrat udeležena v prometnih nesrečah z najhujšimi posledicami. Ena od tem pogovora je bila, kako izboljšati prometno varnost in možnosti za izvajanje preventivnih aktivnosti, s katerimi bi lahko letošnji trend obrnili v pozitivno smer.

Na koncu posveta so udeleženci dosedanje sodelovanje med Policijo in občinskimi redarstvi ocenili kot dobro in izrazili pripravljenost za skupno sodelovanje tudi v prihodnje.