Sorodne objave

 

Policijska uprava Nova Gorica je 18. marca 2015 organizirala delovni pogovor med predstavniki Policije in predsedniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) ter drugimi odgovornimi osebami, ki na območju novogoriške policijske uprave izvajajo naloge s področja zagotavljanja prometne varnosti.

Tudi letos je bil namen posveta spodbuditi in krepiti sodelovanje med policijo in občinskimi SPVCP-ji pri različnih preventivnih aktivnostih ali projektih.

vodja.zm

 Varnost cestnega prometa in aktivnosti policije v zvezi s problematičnimi cestnimi odseki na PU Nova Gorica v letu 2014 je predstavil vodja Sektorja uniformirane policije Evgen Govekar.

 
Predstavniki uprave so izpostavili poslabšanje prometne varnosti, ki se kaže predvsem kot hujše posledice prometnih nesreč v prvih mesecih letos, ko je v prometnih nesrečah na območju PU Nova Gorica (do 13. marca letos) umrlo pet oseb, šest jih je bilo huje in 30 lažje telesno poškodovanih. Čeprav so novogoriški policisti letos obravnavali manjše število prometnih nesreč v primerjavi z istim obdobjem lani, pa so bile njihove posledice hujše. Da bi izboljšali prometno varnost, se bodo policisti v naslednjem tednu sestali tudi s predstavniki občinskih redarstev in skupaj poiskali odgovore, kako bi lahko ta trend obrnili v pozitivno smer. Policija pa se že pripravlja na sodelovanje z motorističnimi klubi, društvi, SPVCP-ji in avto-moto društvi, s katerimi bodo pripravili številne preventivnih aktivnosti.

Policijski inšpektor v sektorju uniformirane policije Janko Mencinger pa je spregovoril o dosedanjih preventivnih aktivnostih, ki jih izvaja policija, in nadaljnjih možnostih za skupno sodelovanje v preventivnih projektih, ki lahko izboljšajo varnost v cestnem prometu. Glede na pozitivne odzive vseh udeležencev bo novogoriška policijska uprava s takšnimi delovnimi srečanji nadaljevala tudi v prihodnje.