Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 39 učencem iz različnih osnovnih šol na območju novogoriške policijske uprave 3. februarja 2010, v sodelovanju s tamkajšnjim zavodom za zaposlovanje, predstavili poklic policista.

foto1 1

Policijski poklic je učencem predstavil vodja policijskega okoliša Robert Horvat. Učencem devetih razredov in njihovim učiteljem ter pedagoškim delavcem, ki so jih spremljali, je poleg tega predstavil tudi organiziranost policije ter naloge in pooblastila policistov (dežurnih policistov, policistov v patrulji, kriminalistov, vodij policijskih okolišev idr.).

Skupaj s pomočnikom komandirja Tomažem Rutarjem je devetošolce nato pospremil na dvorišče policijske uprave, kjer so jim policisti  PP Nova Gorica predstavili policijsko opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Svojo opremo, vozila in službenega policijskega psa so učencem predstavili tudi policisti Postaje prometne policije Nova Gorica in vodniki službenih psov iz Enote vodnikov službenih psov Miren.

foto3 3

Po besedah Roberta Horvata je bil namen opisane predstavitve seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije.

foto5 5

Učenci in njihovi spremljevalci so nazadnje izrazili željo, da bi s sodelovanjem v takšnih projektih nadaljevali tudi v prihodnje.