Sorodne objave

 

V prostorih Društva gluhih in naglušnih Severne Primorske v Novi Gorici je 22. aprila 2015 potekala učna delavnica, na kateri je s preventivnimi nasveti sodeloval tudi policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica Janko Mencinger.

predavanje

Predstavnik novogoriške policijske uprave je večjemu številu gluhih in naglušnih oseb ter njihovi tolmački za znakovni jezik predstavil različne pojavne oblike kaznivih dejanj, katerih žrtve lahko postanejo tudi sami (npr. vlomi v stanovanja in osebna vozila, tatvine denarnic, torbic, obiski vsiljivih in nezaželenih oseb, ki se predstavljajo za serviserje, vzdrževalce, prodajalce raznih izdelkov, zavarovalniške agente, ipd.). Ob tem jim je svetoval, kako naj zavarujejo svoje premoženje, kako naj se odzovejo v primeru tatvine in kaj lahko kot posamezniki storijo, če postanejo žrtev kaznivega dejanja oz. na katere institucije se lahko obrnejo po pomoč.

Spregovorili so tudi o udeležbi gluhih in naglušnih oseb v cestnem prometu. Vse udeležence je policijski inšpektor poučil o varni udeležbi in pravilnem ravnanju v cestnem prometu (vožnja po krožiščih, vožnja po avtocesti in hitri cesti, upoštevanje enoslednih vozil, upoštevanje hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, hoja po cesti in pločnikih, prečkanje ceste, uporaba odsevnih teles idr.). Nazadnje pa je s pomočjo tolmačke za znakovni jezik odgovarjal še na njihova vprašanja.

Letošnja preventivna delavnica je bila med udeleženci dobro sprejeta, po zaključku pa so predstavniki društva izrazili željo, da bi PU Nova Gorica tudi v prihodnje sodelovala in pripravila podobno delavnico za njihove člane. Takšna oblika medsebojnega sodelovanja med policijo in različnimi institucijami oz. društvi se odraža v zadovoljstvu širše lokalne skupnosti, hkrati pa se krepi tudi pozitivna podoba ter povečuje zaupanje v policijsko delo.

 Foto: Društva gluhih in naglušnih Severne Primorske