Sorodne objave

 

V mestni hiši v Novi Gorici je 23. junija 2015 potekala osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob 27. juniju, dnevu slovenske policije.

namestnica gdp magTatjanaBobnar direktorPUNovaGorica

Slavnostni govornik je bil direktor novogoriške policijske uprave Fabjan Kontestabile (govor), udeležence pa je z uvodnim nagovorom pozdravila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Pozdravne besede je udeležencem namenil tudi podžupan Mestne občine Nova Gorica Marko Tribušon.

udelezenciproslave 1

Tudi letos so se poleg policistov, kriminalistov in drugih delavcev policije slovesnosti udeležili predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov.


Za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah smo na slovesnosti najzaslužnejšim posameznikom podelili naslednja priznanja: zlati ščit policije, srebrni ščit policije in bronasti ščit policije ter priznanje policije za dolgoletno delo. Na koncu se je direktor PU Nova Gorica vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo, prejemnikom letošnjih priznanj pa je čestital za njihov trud in prispevek h krepitvi in razvijanju varnosti. Vsem zbranim je v imenu policijske uprave tudi čestital ob prihajajočem dnevu državnosti. Za kulturni program na osrednji slovesnosti policijske uprave so poskrbeli člani oz. kvartet klarinetov Policijskega orkestra, po slovesnosti pa je sledilo družabno srečanje v avli mestne hiše.

Priznanje zlati ščit policije sta prejela Evgen Govekar in Aleksander Vončina, srebrni ščit policije so prejeli Jordana Dovžak, Marino Pangos in Dušan Povše, bronasti ščit policije pa so prejeli: Mitja Bratina, Marjan Berglez, Marjan Baraga, Frenki Padovan, Boštjan Drufovka, Erik Komel, Katja Ipavec, Valter Volk, Jožef Ternik, Roman Medvešek, Gorazd Jesenko, Boštjan Velikonja, Petra Danjelič, Boštjan Kragelj, Bogomir Velikonja, Peter Mihalič, Martin Brezavšček in Goran Furlan. Direktor policijske uprave in namestnica generalnega direktorja policije sta policistom in drugim delavcem podelila tudi priznanja policije za dolgoletno delo v policiji: za 10, 20 in 30 let dela v policiji.

 

Slovenski policisti so si datum za svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo policije v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom odločno zavarovali mlado državo. Več o tem na spletni strani: 27. junij, dan slovenske policije