Sorodne objave

 

Tudi letos je Policijska postaja Nova Gorica ob začetku novega šolskega leta 2015/16 v sklopu projekta Varna pot v šolo izvajala številne naloge v sodelovanju s predstavniki lokalne skupnosti.

Branikfotka.zm

Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je ena najpomembnejših nalog policije, predvsem pa v bližini vrtcev in šol, kjer je otrok največ. Po zaključku šolskih počitnic so otroci v cestnem prometu manj pazljivi oz. nepredvidljivi, pogosto si prometne predpise razlagajo po svoje, prav tako pa ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila.

Nekateri med njimi so se v šolske klopi podali prvič, ti otroci zato še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti v vsakdanjem prometu.

Pri izvajanju nalog za zagotovitev večje varnosti otrok na poti v šolo in iz nje so se tudi letos vključili in aktivno sodelovali člani Društva upokojencev Branik. Člani društva - sodeloval je tudi učenec Šolskega centra Nova Gorica - so v neposredni bližini Osnovne šole Branik izvajali naloge šolskega prometnika in tako otrokom omogočali varno prečkanje zelo prometne državne ceste, ki vodi skozi naselje.

Na takšen način so skupaj s policisti poskrbeli za varnost otrok na šolskih poteh. Tako policisti kot vse organizacije oz. prostovoljci stremimo k cilju, da bi naše ceste postale vzor prometne kulture in varnosti. Prometna kultura je del splošne človekove kulture, oblikuje se v dolgotrajnem procesu in prične se že v mladosti. Zato bodimo zgled najmlajšim in prispevajmo k večji varnosti nas in naših otrok.

Za prostovoljno sodelovanje društva upokojencev se jim tako policisti Policijske postaje Nova Gorica kot predstavniki OŠ Branik zahvaljujemo.