Sorodne objave

 

Na vaji z naslovom Dan Civilne zaščite 2010, ki jo je 12. marca v okviru medobčinskega dneva Civilne zaščite organizirala Občina Miren – Kostanjevica, so tudi letos sodelovali novogoriški policisti.

Tradicionalne skupne vaje štabov Civilne zaščite občin Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko, Šempeter – Vrtojba, Nova Gorica, Brda in Kanal ob Soči se je udeležilo približno 60 udeležencev.

10

Namen vaje je bil kondicijsko usposabljanje ter druženje in spoznavanje vseh, ki sodelujejo in skrbijo za varnost v sistemu zaščite in reševanja. Poleg policistov Policijske postaje Šempeter pri Gorici so sodelovali tudi policisti iz enote vodnikov službenih psov iz Mirna in policisti Postaje prometne policije Nova Gorica.

Ob tej priložnosti sta udeležence letošnje vaje uvodoma pozdravila tudi župan Občine Miren – Kostanjevica Zlatko Martin Marušič in komandir Policijske postaje Šempeter pri Gorici Kristjan Mlekuš.

11

13


Vaja je potekala na različnih lokacijah. Začela se je v enoti vodnikov službenih psov v Mirnu, kjer so novogoriški policisti iz različnih policijskih enot predstavili delo, službeno opremo in policijska vozila, ki jih uporabljajo pri opravljanju nalog. Prikazali so tudi vajo s službenim psom za odkrivanje prepovedanih drog. Enoto vodnikov službenih psov Miren pa je predstavil vodja enote Matej Bizjak.

21

Opremo in naloge je predstavil tudi policist Posebne policijske enote, za udeležence vaje pa je bilo pripravljeno tudi različno preventivno gradivo. Po predstavitvi policijskega dela in opreme so udeleženci odšli do Orehovskega mosta, kjer so potapljači Društva za podvodne dejavnosti Soča Nova Gorica pokazali potapljaško opremo in izvedli praktični prikaz reševanja iz vode.

8

Sledil je odhod na Kras, in sicer najprej do t. i. Krompirjeve jame, kjer je potekala demonstracija reševanja v jamah, nato pa še pohod proti Klobasji jami, kjer so svoje delo predstavili pirotehniki. Vajo so zaključili v stari osnovni šoli v Temnici.  

Udeleženci vaje so bili nad prikazanim navdušeni, k uspešni izvedbi letošnjega projekta pa je nedvomno prispevalo tudi lepo vreme.