Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 15. oktobra 2015 učencem tretjih razredov Osnovne šole Šempas in njihovim trem učiteljicam, ki so jih spremljale, predstavili delo policistov.

Poklic policista so 36 učencem nižjih razredov osnovne šole predstavili vodje policijskih okolišev na Policijski postaji Nova Gorica, in sicer Danilo Mlakar, Tanja Verč Velikonja in Andrej Rožič.

foto1 1

 Otrokom so predstavili organiziranost policije ter naloge in pooblastila policistov (dežurnih policistov, policistov v patrulji, policistov kriminalistov, vodij policijskih okolišev idr.).


Policisti so osnovnošolcem v nadaljevanju obiska pokazali različno policijsko opremo in svoje službeno vozilo. Poleg tega so si ogledali tudi prostore za pridržanje, delo policistov operativno-komunikacijskega centra, vodnik službenega psa pa jim je predstavil delo policije tako na področju šolanja kot tudi praktične uporabe službenih psov policije pri zagotavljanju varnosti.

foto10 resize

Po besedah Danila Mlakarja, vodje policijskega okoliša na PP Nova Gorica, je bil namen opisane predstavitve seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije. Ob koncu obiska so naši mladi obiskovalci in njihovi mentorji izrazili željo, da bi s sodelovanjem nadaljevali tudi v prihodnje.