Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije novogoriške policijske uprave so zaključili večmesečno preiskavo delovanja kriminalne združbe, ki se je na območju Nove Gorice ukvarjala s prodajo večjih količin prepovedane droge. Tako so kriminalisti 15. oktobra 2015 odvzeli prostost 34-letnemu Novogoričanu, 28-letnemu moškemu iz okolice Nove Gorice in 43-letnemu moškemu z območja Ajdovščine.

foto1

Zvočni posnetek izjave Marina Pangosa (mp3) 


Več informacij o preiskavi je na današnji novinarski konferenci podal Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica. Kot je dejal Pangos, so "kriminalisti že pred časom postali pozorni na dogajanje v gostinskem lokalu in njegovi okolici v središču Nove Gorice, kjer se je vršila preprodaja prepovedanih drog. V okviru preiskovanja teh preprodaj so kriminalisti ugotovili, da sta 34-letni Novogoričan in 28-letnik iz okolice Nove Gorice prepovedani drogi heroin in kokain nabavljala pri Ajdovcu ter ga nato v omenjenem lokalu oz. v okolici prodajala odjemalcem iz Nove Gorice, bližnje  okolice in odvisnikom iz Italije".

droga

Zasežena droga


Tako je moški z območja Ajdovščine 34- in 28-letniku v obdobju manj kot treh mesecev prodal več kot kilogram heroina in kokaina, ki sta ga nato preprodala naprej. Policija ocenjuje, da je vrednost samo v tem času preprodane droge na t. i. črnem trgu znašala najmanj 70.000 evrov.

Kriminalisti so na vseh naslovih bivališč osumljenih oseb kakor tudi v enem od novogoriških gostinskih lokalov opravili hišne preiskave. Na vseh naslovih, tudi v lokalu, so bile najdene prepovedane droge, pripomočki, ki so se uporabljali pri preprodaji prepovedanih drog, in večja vsota gotovine. Med spremljanjem aktivnosti osumljencev so kriminalisti v 32 primerih zasegli različne količine heroina in kokaina.

Zoper vse navedene osumljence so kriminalisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika).

Osumljenci so bili 16. oktobra 2015 s kazensko ovadbo izročeni dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici.