Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so pred kratkim v sklopu intenzivne kriminalistične preiskave uspešno preiskali kaznivo dejanje oboroženega ropa bencinskega servisa v Ajdovščini.

Rop, ki se je zgodil 2. septembra 2015 ob 3.36, sta izvedla dva neznana, zamaskirana storilca, oblečena v temnejša oblačila ter oborožena z nožem in pištolo. Storilca sta vstopila v prostore bencinskega servisa in z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo od tamkajšnjih uslužbencev zahtevala ter ukradla gotovino in cigarete. S tem kaznivim dejanjem sta storilca eno od gospodarskih družb oškodovala za 1.069 evrov. Po storjenem kaznivem dejanju sta storilca s kraja peš pobegnila neznano kam. V omenjenem oboroženem ropu nihče od uslužbencev bencinskega servisa ni bil telesno poškodovan.

foto2

 Več informacij o preiskavi je na današnji novinarski konferenci podal Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica

Zvočni posnetek izjave Marina Pangosa (mp3) 

Novogoriški kriminalisti so v sklopu preiskave uspeli identificirati storilca in ugotovili, da sta storitve navedenega kaznivega dejanja ropa na Ajdovskem utemeljeno osumljena dva mlajša moška, in sicer 21-letni državljan BiH, ki prebiva na območju Upravne enote Nova Gorica, in 18-letni moški z območja Upravne enote Ajdovščina. Kriminalisti so opravili več preiskovalnih dejanj in pri tem našli in zasegli več različnih predmetov, ki izvirajo iz omenjenega kaznivega dejanja in bodo služili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku. V okviru preiskave je bilo tudi ugotovljeno, da sta osumljenca rop bencinskega servisa predhodno skrbno načrtovala.

predmeti rop

Za kaznivo dejanje ropa bencinskega servisa v Ajdovščini bodo novogoriški kriminalisti osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa (določilo 1. odstavka 206. člena Kazenskega zakonika) kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Za navedeno kaznivo dejanje je po Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.

rop september

Osumljenega 18-letnika bodo novogoriški kriminalisti kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu (določilo 1. odstavka 187. člena Kazenskega zakonika). Za omenjeno kaznivo dejanje je po Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do osmih let.