Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije novogoriške policijske uprave so zaključili preiskavo 67-letnega moškega iz okolice Nove Gorice, ki je na svojem domu hranil veliko količino konoplje. Hranil je tako posušene dele rastlin kot tudi smolo.

foto2

Zvočni posnetek izjave Marina Pangosa (mp3) 


Podrobnosti preiskave je na današnji novinarski konferenci predstavil Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica. Kot je poudaril, so pri moškem 26. oktobra 2015 opravili hišno preiskavo in našli več kot 40 kg (40,380 kg) že posušene konoplje ter manjšo količino prepovedane droge hašiš in konopljine smole.

foto1

Prepovedano drogo je imel osumljeni skrito na več lokacijah v okolici stanovanjske hiše in v hiši. Ugotovljeno je bilo tudi, da je v okolici hiše, na parceli osumljenega, več gredic, ki so bile zavarovane z ograjo. Tu je osumljeni očitno gojil in prideloval prepovedano drogo, saj so kriminalisti našli ostanke stebel in pripomočke za gojenje. V hišni preiskavi je bila najdena tudi večja vsota denarja. Ker je osumljenec brez prihodkov, kriminalisti sumijo, da je bil denar pridobljen z izvrševanjem kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedane droge.

foto3-prepovedanadrogakonoplja

Glede na trenutne cene na t. i črnem trgu bi osumljenec s prodajo zasežene prepovedane droge zaslužil najmanj 120.000 evrov, s prodajo "na drobno" pa vsaj trikrat več.

Osumljenca so kriminalisti kazensko ovadili (po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika) zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

foto4prepovedanadrogakonoplja

Osumljeni je bil 27. oktobra 2015 s kazensko ovadbo izročen dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.