Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica so pred kratkim v sklopu intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri so sodelovali tudi policisti Policijske postaje Idrija, uspešno preiskali kaznivo dejanje oboroženega ropa bencinskega servisa v Godoviču.

Rop se je zgodil 15. oktobra 2015 okoli 18.30, ko je neznani zamaskirani storilec vstopil v prostore bencinskega servisa, uperil orožje videza avtomatske pištole v tamkajšnjo uslužbenko ter od nje zahteval in nato tudi odtujil ves denar iz blagajne.

OborozenRopGodovic

Storilec je s tem eno od gospodarskih družb oškodoval za 480 evrov. Po storjenem kaznivem dejanju je s kraja peš pobegnil neznano kam. Uslužbenka bencinskega servisa ni bila telesno poškodovana.

Novogoriški kriminalisti so ugotovili, da je storitve kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 21-letni moški z območja Upravne enote Idrija, zato so mu 4. novembra 2015, na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih.

V preiskavi ropa so kriminalisti opravili več preiskovalnih dejanj, pri tem pa našli in zasegli več različnih predmetov, ki jih bodo uporabili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku. Med drugim je bil najden predmet kaznivega dejanja - orožje (kovinska imitacija pištole), ki ga je osumljenec po ropu odvrgel v manjše jezero v bližini Godoviča. V okviru preiskovalnih dejanj so novogoriškim kriminalistom nudili pomoč tudi pripadniki Specialne enote Generalne policijske uprave. Po ugotovitvah kriminalistov je osumljenec rop bencinskega servisa skrbno načrtoval.

ZasezeniPredmeti

Novogoriški kriminalisti bodo osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa po prvem odstavku 206. člena Kazenskega zakonika kazensko ovadili pri pristojnem Okrožnem državnem tožilstvu v Novi Gorici. Za navedeno kaznivo dejanje je po Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.

foto1

Izjava Marina Pangosa, vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Nova Gorica (mp3) 
(na fotografiji zgoraj levo) v okviru novinarske konference, ki je bila danes, 9. novembra 2015

foto2