Sorodne objave

 

Slovenska futsal reprezentanca diabetikov je minuli vikend v Novi Gorici opravila mini priprave na sodelovanje v letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo julija 2016 potekalo v Sarajevu.

Nosilec vseslovenskega projekta reprezentance diabetikov je Društvo diabetikov Nova Gorica, selektor izbrane vrste pa je Simon Rosič, kriminalist iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Nova Gorica. Kriminalist je bil za trenerja in selektorja slovenske reprezentance diabetikov v futsalu imenovan že marca 2015, prav tako je tudi minulo leto skrbel za priprave in vodenje reprezentance, ki je julija 2015 nastopila na evropskem prvenstvu v romunskem mestu Cluj-Napoca, kjer je med 16 reprezentancami dosegla deseto mesto.

pripraveNG.zm"Lansko leto smo po moji oceni vsi skupaj postavili dobre temelje, na katerih bo možno v prihodnosti narediti kakovostne korake naprej. Predvsem pa je pri vsem tem najpomembneje, da vsi udeleženci na teh prvenstvih znova in znova dokazujejo, da tudi diabetes oz. sladkorna bolezen ne predstavlja ovir za športno udejstvovanje in doseganje dobrih rezultatov," je še poudaril Simon Rosič.

Selektor je tudi povedal, da je s pristopom članov reprezentance, ki bo letos poleti nastopila na evropskem prvenstvu v glavnem mestu Bosne in Hercegovine, zelo zadovoljen.

Na sobotnem popoldanskem treningu so strokovno pomoč nudili tudi drugi domači strokovnjaki z goriškega območja. Hkrati pa so se reprezentantom na treningu pridružili igralci Futsal kluba Gorica, med katerimi je bil tudi vratar David Koren, sicer policist Policijske postaje Ajdovščina, ter s svojo prisotnostjo izrazili podporo osebam, ki trpijo zaradi sladkorne bolezni.


Več o tem na spletni strani Zveze društev Diabetikov Slovenije