Sorodne objave

 

Osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob dnevu slovenske policije je potekala v petek, 24. junija 2016, v mestni hiši v Novi Gorici.

udelezenci1Tudi letos so se je poleg policistov, kriminalistov in drugih delavcev policijske uprave udeležili predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov.

fabjan kontestabile

Slavnostni govornik na osrednji slovesnosti novogoriške policijske uprave je bil Fabjan Kontestabile, ki je skupaj s pomočnikom direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Boštjanom Lindavom podelil priznanja policije. Pozdravne besede je udeležencem slovesnosti namenil tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon.

proslava

Na slovesni prireditvi so bila za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah podeljena naslednja priznanja: zlati, srebrni in bronasti ščiti policije ter priznanja policije za dolgoletno delo: za 10, 20 in 30 let dela v policiji. 

4518-1

Zlati ščit policije je na današnji proslavi prejel Borut Fortin, srebrni ščit policije pa bodo prejeli naslednji delavci policije: Joško Mlečnik, Silvan Grudina, Boris Zorko in Drago Obid. Prejemniki bronastega ščita policije pa so bili: Aleš Čibej, Andrej Cotič, Andrej Rožič, Milan Praček, Stanislava Pance, Robert Kavčič, Boštjan Herega, Aleksander Gregorič, Jure Kenda, Damjan Manfreda, Tomaž Bašin, Peter Marušič, Terezija Erjavec, Simon Rosič, Janez Pivec, Darko Ivančič, Robert Horvat in Valentina Krojs.

Medaljo policije za hrabrost sta že prejela policista Policijske postaje Tolmin Gregor Plajnšek in Jaka Obid, medaljo za požrtvovalnost pa je prejel Adrijano Jeseničnik s Postaje prometne policije Nova Gorica, in sicer na slovesnosti v Policijski akademiji 20. junija 2016. Med prejemniki medalj policije za požrtvovalnost z območja novogoriške policijske uprave je bil tudi občan Suad Idrizoski.

Na koncu se je direktor PU Nova Gorica Fabjan Kontestabile vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo, prav tako pa je vsem prejemnikom letošnjih priznanj čestital v zahvalo za njihov trud in prispevek h krepitvi in razvijanju varnosti oz. za dolgoletno in uspešno delo v policiji. Vsem zbranim je v imenu policijske uprave čestital tudi ob prihajajočem dnevu državnosti.

kvintet policijskegaorkestra

Za kulturni program na slovesnosti je poskrbel kvintet Policijskega orkestra, podelitvi priznanj policije pa je sledilo družabno srečanje v avli novogoriške mestne hiše.


Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom odločno varovali mlado državo. Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. Sicer pa je varen dan tisto, kar želi vsem slovenskim državljanom zagotoviti policija s svojim strokovnim, učinkovitim in profesionalnim delom. Pri tem pa vedno znova dokazuje, da jo vodijo zakonitost, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, znanje in pravičnost, kar ji nenazadnje priznavajo tudi policije drugih evropskih držav.

Letošnji praznik policije je še posebej slovesen, saj obeležujemo 25-letnico Policije v samostojni Sloveniji.

01 25letPolicije

Na spletnem mestu Slovenska policija, vedno za ljudi si lahko ogledate tudi druge vsebine, povezane z obeleževanjem tega jubileja.