Sorodne objave

 

V drugi polovici julija 2016 je v Sarajevu potekalo evropsko prvenstvo bolnikov s sladkorno boleznijo v futsalu (dvoranskem nogometu) - DiaEuro 2016, kjer je nastopilo 16 reprezentanc.

Slovenska diabetična reprezentanca, ki jo je vodil selektor Simon Rosič, sicer zaposlen v Sektorju kriminalistične policije PU Nova Gorica, se je na omenjenem evropskem tekmovanju odlično odrezala in na koncu osvojila peto mesto. Pri tem velja omeniti, da je nosilec vseslovenskega projekta reprezentance diabetikov  Društvo diabetikov Nova Gorica, in sicer v sodelovanju z Zvezo društev diabetikov Slovenije.

futsal

"Poleg rezultata, ki smo ga dosegli, bi rad izpostavil ekipni duh ter prijateljstvo fantov, ki tvorijo to reprezentanco. Lahko rečem, da smo doživeli čudovit teden tako na igrišču kot zunaj njega. Še posebej pa se mi zdi pomembno, da vsi udeleženci na podobnih prvenstvih vedno znova dokazujejo, da tudi diabetes oz. sladkorna bolezen ne predstavlja ovire za športno udejstvovanje in doseganje dobrih rezultatov," je še poudaril Simon Rosič.

Sicer pa je direktor slovenske diabetične reprezentance Dominik Soban, pri delu pa mu pomaga njegov pomočnik Stanislav Črvič, medtem ko je za zdravstvene potrebe zadolžena medicinska sestra Mima Zadnek.