Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Črnomelj smo v Evropskem tednu mobilnosti sodelovali na različnih prireditvah in organizirali številne aktivnosti. Tako smo 20. septembra malčkom iz Vrtca Črnomelj pripravili predavanje o varnosti pešcev in se skupaj z njimi odpravili na sprehod po mestnih ulicah. Med sprehodom smo otroke poučili o varnem prečkanju ceste, in sicer na prehodu za pešce in v semaforiziranem križišču.

DanBrezAvta

Dva dni pozneje smo sodelovali na prireditvi Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost, kjer smo obiskovalcem na svoji stojnici predstavili policijsko delo in opremo, ki jo vsakodnevno uporabljamo pri nadzoru cestnega prometa. Ob tej priložnosti smo jim razdelili tudi preventivne letake in brošure.

Prav tako smo skupaj s Kolesarskim klubom Črnomelj sodelovali pri izvedbi dogodka Varna vožnja po mestu in obvoznici, kjer sta policist kolesar in policist motorist udeležence opozarjala na pravilno in varno vožnjo s kolesom.

Ferfolja

Na tehničnem dnevu učencev petih razredov Osnovne šole Loka Črnomelj smo izvedli predavanje Varno s kolesom. S črnomaljskim svetom za preventivo smo sodelovali tudi pri tehničnem pregledu koles učencev.

Cadonic

Vsi preventivni dogodki so bili dobro obiskani, obiskovalci pa so, kot so sami povedali, našo stojnico zapuščali z zelo prijetnimi vtisi.

Ker so bili obiskovalci in organizatorji zadovoljni z našo predstavitvijo, nam je županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič podelila zahvalo za sodelovanje na Evropskem tednu mobilnosti 2016. S tem smo policisti dobili nov zagon za nadaljnje delo in potrdilo, da smo na pravi poti.

Zahvala