Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so tudi letos sodelovali pri preventivnih dogodkih, ki so se v okviru Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom zvrstili na njihovem območju. Najprej so se udeležili prireditve pod sloganom Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost, osrednje tema letošnje vseevropske akcije, ki je bila organizirana 20. septembra v centru Šempetra pri Gorici.

V sklopu prireditve so različne ustanove in društva mimoidočim predstavili vožnjo po kolesarskem poligonu,  t. i. "pump track" progi, jih seznanjali z napotki za popravilo in vzdrževanje koles, promovirali javni potniški promet, predstavili električna vozila … Veliko zanimanja, predvsem za različno policijsko opremo, so pokazali mladi obiskovalci. Poleg policije so svoje delo in opremo predstavile tudi reševalne službe in gasilci.

SempeterPriGorici

Prav tako so se policisti dva dni kasneje v Novi Gorici pridružili občinskemu svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, številnim posameznikom, šolskim ustanovam ter podjetjem v že tradicionalni akciji Dan brez avtomobila, zaključnem delu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki vzpodbuja javnost k večji mobilnosti brez uporabe motornih vozil in k bolj zdravemu življenjskemu slogu.

foto1 resize

Policisti so mimoidoče na prireditvenem prostoru seznanjali s preventivnimi nasveti in razdeljevali gradiva za večjo varnost v cestnem prometu (varnost pešcev, varna vožnja s kolesi in motorji, uporaba varnostne čelade in pasu v vozilih, nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog …).

Obiskovalci prireditve so si lahko ogledali opremo, ki jo uporabljajo policisti pri vsakdanjem delu, preizkusili so lahko delovanje merilnika hitrosti, elektronskega alkotesta … Prav tako so policisti zainteresiranim posameznikom odgovarjali na vprašanja o varnosti ljudi v prometu in različnih področjih policijskega dela.

foto6 resize

V preventivnem dogodku so se preskusili tudi kandidati za policiste, ki se v okviru študija na Policijski akademiji Generalne policijske uprave usposabljajo na Policijski postaji Nova Gorica, in se tako v praksi seznanili s preventivnim delom na terenu.

Sodelovanje policije v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Novi Gorici in Šempetru pri Gorici je kot zelo pozitivno ocenil pomočnik komandirja PP Nova Gorica Danilo Onišak Vrban, ki je sodeloval v akciji. Po njegovem mnenju takšna oblika sodelovanja med policijo in različnimi institucijami na preventivnih prireditvah krepi pozitivno podobo policije v javnosti in veča zaupanje v njeno delo. Nenazadnje se dobro sodelovanje različnih institucij odraža v večjem zadovoljstvu celotne lokalne skupnosti.