Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so učencem tretjih razredov OŠ Šempas in njihovim trem učiteljicam, ki so jih spremljale, 5. oktobra 2016 predstavili delo policije.

Policijski poklic so 37 učencem nižjih razredov omenjene osnovne šole predstavili Danilo Onišak Vrban, pomočnik komandirja PP Nova Gorica, in vodji policijskih okolišev Boštjan Kragelj in Danilo Mlakar.

20161005

Policisti so učencem najprej predstavili organiziranost policije ter naloge in pooblastila policistov (dežurnih policistov, policistov v patrulji, policistov kriminalistov, vodij policijskih okolišev idr.). Osnovnošolcem so predstavili tudi različno policijsko opremo in službena vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu, skupaj z otroki pa so si ogledali tudi varne točke v Novi Gorici.

Poleg policistov so pri predstavitvi sodelovali policisti drugih policijskih enot PU Nova Gorica. Policist Boštjan Bratina iz Postaje prometne policije Nova Gorica je predstavil delo in opremo prometnih policistov, Adrijan Kofol iz Enote vodnikov službenih psov Miren – SUP PU Nova Gorica pa delo policije na področju uporabe in šolanja službenih psov. Vodnik službenega psa je ob tem izvedel še prikaz uporabe službenega psa pri odkrivanju prepovedanih drog.  Delo kriminalističnega tehnika in pripadajočo opremo pa je predstavil Zoran Dobravec.

Najmlajši so si kasneje z zanimanjem ogledali tudi prostore za pridržanje na policijski postaji. Delo zaposlenih na novogoriškem operativno-komunikacijskem centru, ki sprejema obvestila in zbira podatke o dejanjih, dogodkih in drugih varnostnih pojavih, ki so pomembni za delo policije, jim je predstavil Iztok Berginc, vodja izmene OKC PU Nova Gorica.

Kot je pojasnil Danilo Mlakar, vodja policijskega okoliša na PP Nova Gorica, je bil tudi letošnji namen opisane predstavitve seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije. Ob koncu obiska so naši mladi obiskovalci in njihovi mentorji izrazili željo, da bi s sodelovanjem v tovrstnih preventivnih projektih nadaljevali tudi v prihodnje.