Sorodne objave

 

V veliki dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici je 15. novembra 2016, v okviru oživitve projekta Za mladost brez drog potekal nogometni turnir pod sloganom Žoga združuje. Turnir so organizirali pri Mladinskem centru Nova Gorica skupaj z idejnimi z vodji projekta, tekmovala pa sta tudi uslužbenca Policijske uprave Nova Gorica. 

NogometnaekipaZdruzeni

 Na tekmi v malem nogometu so se pomerile tri ekipe mladih, in sicer poleg ekipe iz terapevtske skupnosti Srečanje še učenci višjih razredov OŠ Milojke Štrukelj in ekipa Združeni (na fotografiji). Vsi skupaj so širili pozitivno sporočilo o pomenu zdravega življenjskega sloga mladih.

ZerakinSimonRosic

 Na turnirju sta letos sodelovala tudi novogoriški kriminalist Simon Rosič (v vlogi igralca pri ekipi Združeni) in Alojz Žerak, komandir na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Nova Gorica (v vlogi sodnika), sicer pa tudi eden od idejnih vodij projekta Za mladost brez drog.


"Takšna oblika športnega druženja na svojevrsten način predstavlja dodano vrednost lokalnemu okolju. Gre za dogodek s preventivno vsebino, kjer promoviramo zdrav način življenja. Hkrati pa dogodek nosi pomembno sporočilo mladim: da obstajajo poti iz različnih težav, v katerih so se iz različnih razlogov znašli. Sodelovanje predstavnikov policije na tem športnem dogodku pa zagotovo prispeva h krepitvi pozitivne podobe policije v javnosti nasploh," je po srečanju dejal Simon Rosič.

Gre za enega od dogodkov v novembru, ki je tako kot prejšnja leta namenjen osveščanju javnosti o problematiki in nevarnostih vseh vrst zasvojenosti. Mladinski center Nova Gorica namreč že tretje leto zapored, v okviru skupne iniciative V znanju in povezovanju je moč, povezuje različne lokalne akterje s področja preprečevanja različnih oblik zasvojenosti.

Organizatorji in drugi akterji, ki delujejo na področju preprečevanja zasvojenosti, so združili moči in ustvarili pester program različnih dogodkov in aktivnosti, s katerimi želijo promovirati zdrav življenjski slog. Še posebej so mladi izpostavljeni številnim pastem današnjega časa, pot od poskusa česa novega, tudi iz radovednosti, do odvisnosti pa je žal pogosto zelo kratka, kar nazorno prikaže zgibanka: Mladost brez drog.