Sorodne objave

 

Osrednje slovesnosti Policijske uprave Nova Gorica ob 27. juniju, dnevu slovenske policije, smo se 16. junija 2010 v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica udeležili številni policisti in policistke ter drugi delavci policijske uprave.

udelezenci2

 Na slovesnost smo povabili predstavnike različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in druge udeležence, med njimi tudi predstavnike italijanskih varnostnih organov.

Moharnagovor

 Slavnostni govornik je bil direktor policijske uprave Nova Gorica Alojzij Mohar (na fotografiji), pozdravne besede udeležencem je namenil tudi podžupan novogoriške občine in državni svetnik Matej Arčon. Pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Janez Rupnik pa je policistom ob tej priložnosti prenesel poslanico generalnega direktorja policije Janka Gorška.


"Pomembno je, da se s ponosom ozremo na preteklo obdobje, ki še danes določa naše življenje, prav tako odločilen je pogled v prihodnost, v naslednje leto ali desetletje," je v svojem nagovoru poudaril Alojzij Mohar in zagotovil, da bo delo policistov tudi v prihodnje usmerjeno v različne oblike partnerskega sodelovanja z državljani. "Dobro sodelovanje poteka tudi z župani in občinskimi upravami pri določenih preventivnih projektih, s katerimi si prizadevamo ustvarjati varno življenje in bivanje vseh ljudi,« je dejal. Opozoril je tudi na dobro sodelovanje med policijo na tem območju in pravosodnimi organi, centri za socialno delo in drugimi institucijami, ki v skupnih aktivnostih prispevajo k večji varnosti prebivalcev na tem območju, in pohvalil zgledno sodelovanje z italijanskimi varnostnimi organi (finančno stražo, karabinjerji in državno policijo). Dokaz slednjega je po njegovih besedah reševanje konkretnih primerov čezmejne kriminalitete, kamor vključujemo tudi problematiko prepovedanih drog. Nazadnje se je še zahvalil vsem delavcem policije, ki s svojim vestnim in odgovornim delom zagotavljajo kakovostne varnostne storitve, čeprav je poklic policista zahteven in pogosto tudi nevaren, in jim čestital ob dnevu slovenske policije in ob prihajajočem dnevu državnosti. 

prejemnik 5

Direktor PU Nova Gorica Alojzij Mohar in pomočnik direktorja UUP GPU Janez Rupnik sta delavcem uprave, zaslužnim za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah, podelila priznanja policije: veliki ščit policije z zvezdo, ščit policije, medaljo policije za požrtvovalnost. Podelila sta tudi priznanja za dolgoletno delo v policiji. 


Veliki ščit policije z bronasto zvezdo bo prejel Milovan Ipavec, vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica, in sicer 23. junija 2010 na osrednji slovesnosti ob dnevu slovenske policije v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Srebrni ščit policije so na slovesnosti prejeli: Milan Duh, Dominik Hanžič, Simon Justin, Igor Kleč, Edvard Sovdat in Jožef Velikonja, bronastega pa so prejeli Božidar Bilić, Bojan Bizjak, Marko Hlebec, Milan Koletič, Primož Lapanja, Kristjan Mlekuš, Sebastjan Pirih in Ljubiša Prodanović. Medaljo policije za požrtvovalnost pa so že prejeli policisti Frenki Padovan in Matej Bizjak iz Enote vodnikov službenih psov Miren ter Danilo Mlakar iz PP Šempeter pri Gorici v Tacnu 24. maja 2010, ko sta jih sprejela generalni direktor policije Janko Goršek in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

policijskiorkester

Za kulturni program na osrednji slovesnosti novogoriške policijske uprave ob dnevu slovenske policije so poskrbeli člani Policijskega orkestra, ki letos praznuje častitljivo, 62. obletnico svojega delovanja


Podelitvi priznanj in znakov policije za dolgoletno delo v policiji je sledilo družabno srečanje v avli Mestne občine Nova Gorica.