Sorodne objave

 

Na poligonu Motokluba Soča v Tolminu je 6. maja 2017, ob začetku letošnje motoristične sezone, potekala delavnica za motoriste. Pod sloganom Skupaj za večjo varnost so jo v sodelovanju s člani motokluba izvedli tolminski policisti. Letošnjega preventivnega dogodka se je udeležilo 55 voznikov motornih koles.

DSCN9625

Tudi letos sta policist PP Tolmin Jure Kenda in policist inštruktor varne vožnje s Postaje prometne policije Nova Gorica Samuel Uršič v okviru teoretičnega dela za udeležence pripravila osvežitev znanja cestnoprometnih predpisov in pravil varne vožnje, predstavnik ene od zavarovalnic pa je predstavil zavarovalniške pogoje, ki veljajo v Sloveniji in tujini v primeru prometnih nesreč oz. drugih nevšečnosti v cestnem prometu.


Predstavniki različni podjetij so udeležencem predstavili zaščitno opremo za motoriste, in sicer so poleg motorističnih zaščitnih čelad predstavili tudi t. i. sistem STS (angl. Smart Turn System), ki omogoča avtomatski izklop smernih kazalcev, prav tako so jim predstavili napihljive varnostne jopiče.

DSCN9650

Predstavnica Območnega združenja Rdečega križa Tolmin je na delavnici prikazala postopek prve pomoči s pomočjo prenosnega defibrilatorja. Reševalci in člani PGD Tolmin pa so sodelujočim prikazali reševanje in nudenje pomoči poškodovanemu motoristu ob simulirani prometni nesreči.

DSCN9668

V okviru praktičnega dela pa so motoristi lahko obnovili svoje znanje in veščine ter se preizkusili v različnih vajah, kot so vožnja "v hodniku", med stožci, pravilno in varno zaviranje itd., obenem so lahko preverili tudi stanje svojih motorjev ter ustreznost motoristične opreme in drugih zaščitnih sredstev. Praktične nasvete sta motoristom na poligonu podala policist inštruktor varne vožnje s PPP Nova Gorica Samuel Uršič in inštruktor Avtošole Ferdo.

Vodja policijskega okoliša Jure Kenda je ob tej priložnosti poudaril, da vozniki motornih koles takšno obliko usposabljanja ob začetku vsakoletne motoristične sezone ocenjujejo kot pozitivno in koristno. Tovrstna srečanja s preventivno vsebino ter izmenjavo praktičnih in teoretičnih izkušenj na Tolminskem precej prispevajo k dvigu ozaveščenosti ter večji prometni kulturi motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu.