Sorodne objave

 

Policisti z območja Policijske uprave Nova Gorica so 5. junija 2017, v okviru preventivnega projekta, učencem in učiteljem Osnovne šole Ivana Roba v Šempetru pri Gorici ter otrokom iz tamkajšnjih vrtcev predstavili poklic policista.

Na preventivni predstavitvi so policisti iz različnih policijskih postaj najmlajšim, zbralo se jih je kar 900, predstavili organiziranost policije ter naloge in pooblastila policistov. Prav tako so otrokom prikazali policijsko opremo in službena vozila, ki jih uporabljajo pri svojem vsakdanjem dinamičnem in zahtevnem delu.

najmlajsi

Projekt s preventivno vsebino je organizirala Policijska postaja Nova Gorica v sodelovanju s šempetrsko osnovno šolo. Pri izvedbi preventivnega projekta so sodelovali tudi policisti iz drugih policijskih enot z območja novogoriške policijske uprave, in sicer policisti iz Postaje prometne policije Nova Gorica, Enote vodnikov službenih psov Miren in Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica. Predstavitev so popestrili člani kvinteta trobil Policijskega orkestra.

predstavitev

Kot je ob tej priložnosti pojasnil Danilo Onišak Vrban, pomočnik komandirja Policijske postaje Nova Gorica, je bil namen predstavitve seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, krepiti njihovo pozitivno podobo in povečati zaupanje v delo policije. Ob koncu obiska so naši mladi obiskovalci in njihovi mentorji izrazili željo, da bi s sodelovanjem v tovrstnih preventivnih projektih nadaljevali tudi v prihodnje. 

PredstavitevOpremeskupinski