Sorodne objave

 

Letošnja osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob dnevu slovenske policije je potekala 21. junija 2017 v novogoriški mestni hiši.

Poleg policistov, kriminalistov in drugih delavcev novogoriške policijske uprave so se proslave tudi letos udeležili predstavniki državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov.

proslava

Slavnostna govorca na osrednji proslavi novogoriške policijske uprave sta bila generalni direktor policije Marjan Fank in direktor Policijske uprave Nova Gorica Fabjan Kontestabile, ki sta prejemnikom podelila priznanja policije. Ob tem sta poudarila, da je varen jutri tisto, kar želi vsem slovenskim državljanom zagotoviti policija s svojim strokovnim, učinkovitim in profesionalnim delom. Pri tem pa vedno znova dokazuje, da jo vodijo zakonitost, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, znanje in pravičnost, kar ji ne nazadnje priznavajo tudi policije drugih evropskih držav.

Pozdravne besede udeležencem je ob tej priložnosti v imenu občin s širšega goriškega območja namenil tudi župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar.

gdp nagovor direktor nagovor

zupan

Na proslavi so bila za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah podeljena priznanja policije, in sicer srebrni in bronasti ščit policije, srebrni in bronasti znak policije za sodelovanje, spominski znak policije za dolgoletno delo v posebni policijski enoti in priznanje policije za dolgoletno delo v policiji.
 
Srebrni ščit policije so prejeli delavci policije: Andrej Ferlinc, Renato Krošelj, Roman Gobec, Uroš Velikonja, Robert Bukovič, Miran Groselj, Sandi Marinič, Matej Bizjak in Andrej Zavec.

Prejemniki bronastega ščita policije pa so bili: Tomaž Rutar, Štefan Vajd, Pera Stamenković, Bojana Gorjup, Dajana Kovic Bitežnik, Tomaž Krajnik, Blaženka Milašinović, Leonida Sirk, Jurij Kenda Maver, Demis Inamo, David Koren, Marko Krojs in Bruno Čibej.

Srebrni znak policije za sodelovanje je prejel Valter Peteani, predstavnik italijanskih varnostnih organov, policist mejne policije v italijanski Gorici.

Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli: Luca Errico, predstavnik italijanskih varnostnih organov, policist na kvesturi v Gorici, Janko Volarič, redar v Medobčinski upravi občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči, predstavniki Gasilske zveze Tolmin in Moto kluba Soča.

priznanja05 PrejemnikiPriznanj

Prav tako so policisti posebne policijske enote PU Nova Gorica prejeli spominski znak policije za dolgoletno delo (za 20 ali več let dela v tej enoti):  Aleksander Vončina, Roman Gobec in Sandi Marinič, drugi prejemniki oz. upravičenci tega priznanja policije bodo omenjeni spominski znak prejeli naknadno.

Medaljo policije za požrtvovalnost sta že prejela policista PP Nova Gorica Gabrijel Cizera in Tomaž Levpušček na slovesnosti v Policijski akademiji v Tacnu 15. junija 2017.

Na koncu se je direktor PU Nova Gorica Fabjan Kontestabile vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo in njihov trud za krepitev in razvijanje varnosti, prav tako je vsem prejemnikom letošnjih priznanj čestital in se jim zahvalil za dolgoletno in uspešno delo v policiji. Vsem zbranim je v imenu policijske uprave voščil tudi ob prihajajočem dnevu državnosti.

Proslavo so glasbeno obogatili člani kvarteta Policijskega orkestra, podelitvi priznanj policije je sledilo družabno srečanje v avli novogoriške mestne hiše.

Slovenski policisti so si 27. junij za svoj praznik izbrali v spomin na odločilno vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom odločno varovali mlado državo. Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda.

Več: Dan slovenske policije