Sorodne objave

 

V Mercatorjevem centru v Kromberku pri Novi Gorici je v soboto, 25. septembra 2010, potekala letošnja druga prireditev Z glavo na zabavo, na kateri so sodelovali novogoriški policisti.

2

Policisti so mladim in njihovim staršem ter drugim obiskovalcem Mercatorjevega centra svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, na dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo varnostnega pasu, na pomen vidnosti pešcev itd. Tudi tokrat se je pokazalo, da imajo prizadevanja za varno udeležbo v cestnem prometu veliko podporo med ljudmi.

preizkusalkotesta

Veliko pozornosti so namenili tudi nasvetom, kako naj občani poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja, predstavili so jim poklic policista ter delili zloženke s preventivnimi nasveti z različnih področij policijskega dela.

simulator

Obiskovalci, predvsem najmlajši, so tudi letos preizkušali svoje spretnosti na simulatorju vožnje motornega kolesa. Pri tem jim je pomagal policist Postaje prometne policije Nova Gorica Samuel Uršič, sicer tudi sam izkušen inštruktor varne vožnje motornega kolesa.

horvat

Vodja policijskega okoliša Robert Horvat iz Policijske postaje Nova Gorica pa je neutrudno odgovarjal na številna vprašanja o tem, kakšno je delo policistov.

preizkusalkoholiziranosti

"Tudi v okviru letošnje preventivne prireditve je bila naša stojnica dobro obiskana. Obiskovalcem smo ves čas svetovali o varnosti tudi v želji, da bi se zavest o varni udeležbi v cestnem prometu še okrepila. Izjemno pozitiven odziv obiskovalcev dokazuje, da je udeležba policistov na preventivnih prireditvah smotrna, tudi zato, ker na njih združujeta svoja prizadevanja Policija ter Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Takšni dogodki so med ljudmi zelo dobro sprejeti," je povedal vodja policijskega okoliša Robert Horvat.

stopko

Predstavnik Fundacije Z glavo na zabavo Jan Kravos je pohvalil dosedanje delo policije na tovrstnih preventivnih prireditvah, pri katerih sodelujemo že vrsto let. Namen projekta je promocija zdravega življenjskega sloga, aktivnega preživljanja prostega časa ter zabave brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog.

ursic 1

Do konca novembra bomo policisti sodelovali še na 8 prireditvah Z glavo na zabavo. Naslednja bo že to soboto, 2. oktobra 2010, v Mercatorjevem centru v Kranju.


Vljudno vabljeni!