Sorodne objave

 

Policijska uprava Nova Gorica je 21. marca 2018 že sedmič zapored organizirala delovni posvet med predstavniki policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave. Delovni posvet je tudi tokrat vodil Janko Mencinger, sestanka pa se je udeležil še Dušan Svetičič, oba iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.

foto2ng

Redarstva so zastopali predstavniki Medobčinske uprave občin Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko, Miren-Kostanjevica, Ajdovščina in Vipava, predstavnica Mestne občine Nova Gorica in Občine Brda, predstavnica Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči ter direktor Občinske uprave občine Idrija.

Janko Mencinger je udeležencem posveta uvodoma predstavil aktualno varnostno problematiko novogoriške policijske uprave z vseh področij policijskega dela, hkrati pa se je udeležencem zahvalil za dosedanje dobro medsebojno sodelovanje.

foto3ng

Udeleženci posveta so tudi letos izmenjali izkušnje o medsebojnem sodelovanju ter opredelili nove cilje za prihodnost, ki bodo zagotavljali kar največjo stopnjo varnosti prebivalcem v lokalnem okolju. Med drugim so spregovorili še o aktualnih zadevah s področja javnega reda in miru in različnih problemih, s katerimi se soočajo.

Predstavniki občin so spregovorili o izvajanju občinskih programov varnosti oz. izvajanju Zakona o občinskem redarstvu, policisti pa o novih možnostih za nadgradnjo skupnega dela v lokalni skupnosti. Posebej so poudarili pomen nadaljevanja že ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov ter možnostih sodelovanja pri izvajanju operativnih nalog v letu 2018.

Foto1ng

Policista sta predstavnikom občinskih redarstev, glede na stanje prometne varnosti, predlagala dodatne skupne aktivnosti mešanih patrulj, ki bodo povečale varnosti pešcev in kolesarjev - slednji namreč sodijo med najbolj ogroženo kategorijo prometnih udeležencev.

Glede na dosedanje pozitivne odzive vseh udeležencev tovrstnih delovnih razgovorov bo novogoriška policijska uprava s podobnimi srečanji nadaljevala tudi v prihodnje.