Sorodne objave

 

Na tehničnem dnevu, ki sta ga 11. oktobra 2010 organizirala Osnovna šola Spodnja Idrija in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Idrija, smo sodelovali tudi novogoriški policisti.

Slika265

Policisti so ob tej priložnosti učencem 6. razredov osnovnih šol Idrija, Spodnja Idrija, Črni Vrh in Cerkno predstavili poklic policista, otroci pa so si lahko ogledali tudi službeno opremo in vozila policije, ki jih policisti vsakodnevno uporabljajo pri svojem delu na terenu. Poleg policistov Policijske postaje Idrija sta na predstavitvi sodelovala tudi policista Postaje prometne policije Nova Gorica, ki sta osnovnošolcem predstavila delo prometne policije in jih opozarjala na previdnost v cestnem prometu.

Slika235

''Udeležba policistov in predstavitev našega dela je bila med učenci in njihovimi učitelji zelo dobro sprejeta. Izrazili so željo, da bi tovrstna srečanja in preventivne aktivnosti ponovili tudi v prihodnje. Taka oblika sodelovanja policije z drugimi službami je temelj dobrega odnosa med policijo in lokalno skupnostjo,'' je ob tej priložnosti dejal Mitja Bratina, pomočnik komandirja Policijske postaje Idrija.

Slika295

Policisti so učencem in drugim obiskovalcem razdelili različen preventivni material in zloženke s področja varnosti cestnega prometa, varovanja premoženja in drugih področij policijskega dela. Delili so tudi odsevne trakove za boljšo vidnost pešcev, saj med 1. in 22. oktobrom 2010 na območju cele Slovenije poteka tudi preventivna akcija za večjo varnost pešcev v cestnem prometu.

Slika189

Na preventivni prireditvi so svoje delo in opremo poleg policistov predstavili tudi člani gasilskih društev iz Idrije in Spodnje Idrije ter ljubljanski predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

 

Foto: OŠ Spodnja Idrija