Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica smo 19. oktobra 2010, v sodelovanju z ledinsko podružnico Osnovne šolo Milojke Štrukelj v Novi Gorici, ponovno izvedli preventivno akcijo Vozniki, spet smo na cesti!

foto3

 Učenci drugih razredov osnovne šole, ki so sodelovali v akciji, so nagradili voznike, ki so spoštovali cestnoprometne predpise.


Namen preventivne akcije novogoriških policistov je opozoriti voznike, da morajo biti v novem šolskem letu še posebej pozorni na najmlajše udeležence v cestnem prometu, zlasti v okolici osnovnih šol, vrtcev in drugih šolskih ustanov.

foto1

Vodjema policijskih okolišev PP Nova Gorica Robertu Horvatu in Štefanu Vajdu se je pod budnim očesom učiteljic tokrat pridružilo več kot 60 učencev.

Vsakemu vozniku, ki je spoštoval cestnoprometne predpise in ga je ustavil policist, so otroci izročili risbico na temo prometa. S tem simboličnim darilom so se mu zahvalili za previdno vožnjo.

foto2

Po besedah vodje policijskega okoliša Roberta Horvata so ustavljeni vozniki, tako kot prejšnja leta, zelo dobro sprejeli tudi letošnjo preventivno akcijo.

foto4

S preventivno akcijo Vozniki, spet smo na cesti smo na območju PP Nova Gorica v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi začeli že leta 2004. Osnovna ideja akcije je, da otroci nagradijo voznike, ki s spoštovanjem cestnoprometnih predpisov pokažejo, da se zavedajo svoje odgovornosti do otrok kot šibkejših udeležencev v cestnem prometu. Poleg seznanjanja osnovnošolcev in voznikov pa policisti med akcijo s svojim delom in poslanstvom policije v družbi seznanjamo tudi širšo javnost, krepimo pozitivno podobo policije in povečujemo zaupanje vanjo.

foto6

 Foto: OŠ Milojke Štrukelj, podružnica Ledine