Sorodne objave

 

Novogoriški kriminalisti so 27. oktobra 2010 odvzeli prostost štirim osebam zaradi suma storitve več kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Pri tem so odkrili tudi večjo količino drog, med drugim skoraj 8.000 tablet ekstazija.

Italijanski policisti so pred časom obvestili slovenske kolege, da se je v Italiji povečala ponudba prepovedanih sintetičnih drog, ki naj bi po njihovih ugotovitvah prihajala iz Slovenije. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Nova Gorica so ugotovili, da na območju Nove Gorice deluje organizirana kriminalna združba, ki s pomočjo dobaviteljev iz Ljubljane preprodaja sintetične droge in kokain.

3

Kriminalisti so ugotovili, da je 23-letni Novogoričan na območju Nove Gorice in Italije preprodajal večje količine prepovedanih drog. Pri tem mu je pomagal 41-letni italijanski državljan. Ugotovili so tudi, da je 23-letnik droge nabavljal pri 21-letnem Ljubljančanu, ta pa je sodeloval s 25-letnim Domžalčanom. Kriminalisti so kazensko ovadili tudi 20-letnega Novogoričana, ki je za preprodajalca hranil prepovedane droge v svoji kleti.

2

Po dvomesečni preiskavi so kriminalisti 27. oktobra odvzeli prostost 4 osebam zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika.

V zaključni akciji so zasegli:

  • 7750 tablet ekstazija
  • 311 g kokaina
  • 130 g amfetamina
  • 39,5 g metamfetamina in
  • 22,58 g konoplje
  • več predmetov, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj (tehtnice, mobilne telefone itd.)

1

Novogoriški kriminalisti so zoper 5 oseb podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve 20 kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Štiri osebe so s kazensko ovadbo že privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Pri preiskavi so slovenski kriminalisti izjemno dobro sodelovali z italijanskimi varnostnimi organi, in sicer karabinjerji iz Gradiške ob Soči (Carabinieri Gradisca di Isonzo) in finančno policijo iz Trsta (Guardia Di Finanza Trieste, G. I. C. O).