Sorodne objave

 

Letošnja osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob 27. juniju, dnevu slovenske policije, je potekala 20. junija 2018 v mestni hiši v Novi Gorici.

Udelezenci2

 Tudi letos so se je poleg policistov in kriminalistov in drugih delavcev uprave udeležili predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov.

direktorPUNGKontestabile

Slavnostni govornik na proslavi je bil direktor PU Nova Gorica Fabjan Kontestabile, ki je skupaj z Martinom Jazbecem, direktorjem Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi, prejemnikom podelil letošnja priznanja policije. Kontestabile se je vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo ter čestital prejemnikom priznanj in se jim zahvalil za njihov trud in prispevek h krepitvi in razvijanju varnosti oz. za dolgoletno in uspešno delo v policiji. Vsem zbranim je v imenu policijske uprave čestital tudi ob prihajajočem dnevu državnosti. Pozdravne besede udeležencem pa je ob tej priložnosti namenil tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon.

IMG 1993

Na omenjeni prireditvi so bila za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah podeljena naslednja priznanja policije: zlati, srebrni in bronasti ščit policije, bronasti znak policije za sodelovanje, spominski znak policije za dolgoletno delo v posebni policijski enoti na PU Nova Gorica in priznanje policije za dolgoletno delo (za 10, 20, 30 in 40 let dela v policiji).

Priznanje zlati ščit policije je letos prejel Bruno Ipavec, srebrni ščit so na proslavi prejeli naslednji delavci policije: Milan Koletič, Matjaž Černuta, Iztok Berginc in Marko Terbovšek. Prejemniki bronastega ščita policije pa so bili: Lidija Kemper, Karmen Ažman, Klemen Mavrič, Aleksej Gorjup, Tanja Pavzin Jug, Janoš Sanabor, Tea Makuc, Suzana Kranjc in Renata Cigoj. 

Bronasti znak policije za sodelovanje sta prejeli Gorska reševalna služba Tolmin in Gasilska zveza Idrija. Prav tako so policisti prejeli spominski znak policije za dolgoletno delo v posebni policijski enoti za 5 ali 10 let dela v tej enoti (srebrni in zlati znak).

kvartet po

 Kulturni program je glasbeno obogatil kvartet Policijskega orkestra, podelitvi priznanj policije je sledilo družabno srečanje v avli novogoriške mestne hiše.