Sorodne objave

 

Pred začetkom smučarske sezone, 12. novembra 2010, je Policijska uprava Nova Gorica organizirala delovni posvet v Cerknem. Udeležili so se ga predstavniki policije, inšpekcijskih služb, upravljavcev smučišč in drugih služb, ki so odgovorne za varnost in red na smučiščih Severne Primorske.

posvet2

Posvet je vodil Aleksander Vončina, vodja Oddelka za splošne policijske naloge na PU Nova Gorica, iz policije pa sta sodelovala tudi komandirja policijskih postaj Bovec in Idrija Sejad Jušić in Jožef Velikonja. Delovnega srečanja sta se udeležila tudi glavni inšpektor na Prometnem inšpektoratu RS mag. Jurij Kos in inšpektor za žičniške naprave in smučišča Samo Tofant z Ministrstva za promet RS ter letos prvič tudi Vojko Kos, predstavnik Inšpektorata RS za notranje zadeve, ki je med drugim predstavil aktivnosti inšpektorata v zvezi z nadzorom nad delom nadzornikov in upravljavcev smučišč v minuli smučarski sezoni. Poleg njih so sodelovali tudi predstavniki smučišč z območja PU Nova Gorica, in sicer iz Alpskoturističnega centra Kanin Bovec, Smučarskega centra Cerkno, smučišča SKI BOR s Črnega Vrha nad Idrijo, Smučarskega kluba Salonit Anhovo - smučišča Kal nad Kanalom ter Goriške akademije deskanja in smučanja.

»Posvet pred začetkom smučarske sezone organiziramo že več let zapored, da bi tako zagotovili večjo varnost smučarjev in odpravili določene pomanjkljivosti. Tudi na petkovem posvetu smo namenili večji poudarek problematiki, ki se pojavlja v zvezi z izvajanjem Zakona o varnosti na smučiščih. Ta med drugim ureja temeljna pravila za uporabo smučišč in določa pogoje za zagotavljanje varnosti na smučišču,« je poudaril vodja posveta Aleksander Vončina. Po njegovih besedah je posvet tudi dokaz dobrega sodelovanja med policijo in upravljavci smučišč ter vseh, ki skrbijo za varnost in red na smučiščih na tem območju.

Sodelujoči  so izrazili željo, da bi s takšnimi delovnimi srečanji pred začetkom zimske oz. smučarske turistične sezone nadaljevali tudi v prihodnje, saj so koristna tako za policiste in predstavnike različnih inšpekcijskih služb kot tudi za predstavnike smučišč na tem območju. Naslednji strokovni posvet na območju PU Nova Gorica bo novembra 2011 na območju Policijske postaje Bovec.