Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica in kriminalist z novogoriške policijske uprave smo včeraj, 25. novembra 2010, sodelovali na prireditvi ob zaključku vseslovenske družbenoodgovorne preventivne kampanje Ne-odvisen.si. Pod naslovom Nariši nov dan je kampanjo vodil Zavod7 iz Solkana.

1

Organizatorji preventivne kampanje so včeraj dopoldne izvedli tri dogodke za 2.600 osnovnošolcev z območja Mestne občine Nova Gorica in predšolske otroke ter njihove učitelje in vzgojitelje. Udeleženci so bili nad predstavljenimi temami navdušeni, saj so pridobili veliko koristnih podatkov, ki jim bodo pomagali zmanjšati tveganje za kakršno koli odvisnost (npr. od alkohola, drog, interneta ipd.).

DusanDjogicdopoldne

V športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici so pri aktivnostih za tamkajšnje predšolske otroke in osnovnošolce sodelovali pomočnik komandirja PP Nova Gorica Dušan Djogić, vodja novogoriškega centra za zdravljenje odvisnosti Miha Kramli in poslanka v državnem zboru Eva Irgl. Najmlajše je nagovoril tudi župan MO Nova Gorica Matej Arčon.

Policisti smo učencem predstavili različne teme (npr. sprejemanje samega sebe, odgovornost do sebe in drugih, kje lahko poiščeš pomoč zaradi odvisnosti, preživljanje prostega časa, negativne posledice odvisnosti) in odgovarjali na številna vprašanja. V ospredju so bila opozorila pred odvisnostjo od prepovedanih drog in alkohola ter pred nevarnostmi, ki prežijo na internetnih straneh.

strokovnjakizamladostnike

Preventivne aktivnosti, namenjene odraslim, pa so se tega dne nadaljevale v večernih urah, prav tako v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici. Udeležilo se jih je okoli 700 udeležencev.

prireditevzvecer

Iz novogoriške policijske uprave je tudi tokrat aktivno sodeloval kriminalistični inšpektor Borut Fortin, ki je navzočim predstavil predvsem varnostno problematiko, povezano z odvisnostjo od prepovedanih drog in alkohola. Sodelovali pa so še Vlasta Nussdorfer, predsednica društva Beli obroč Slovenije, Miha Kramli, vodja Centra za zdravljenje odvisnosti Nova Gorica, in predsednik društva Viharnik iz Kopra Tone Kladnik.

skupinskiposnetek

Večernega dogodka za odrasle so se s pozdravnimi nagovori udeležili tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, državni sekretar na ministrstvu za zdravje dr. Ivan Eržen in župan MO Nova Gorica Matej Arčon. Navzoč je bil tudi direktor PU Nova Gorica Alojzij Mohar. Po njegovem mnenju je dosedanje sodelovanje policije pri tej preventivni kampanji tudi letos, tako kot v preteklih letih, doseglo svoj namen, tj. ozaveščanje javnosti o pereči problematiki različnih odvisnosti, obenem pa pozitivno prispevalo tudi k promociji policijskega dela.

DSC 8963

Z včerajšnjim dogodkom se je v Novi Gorici zaključila preventivna kampanja Neodvisen.si, ki je letos potekala pod sloganom Nariši nov dan in s katero so želeli organizatorji osveščati mlade in odrasle o lepotah svobodnega življenja brez zasvojenosti. Kampanjo načrtujejo tudi za naslednje leto.