Ljubitelji nogometa si bodo lahko v nedeljo, 7. aprila 2019, v Novi Gorici ogledali medsebojno nogometno srečanje prve slovenske nogometne lige Telekom Slovenije med domačo ekipo ND Gorica in gostujočo NŠ Mura.

Navijaški skupini obeh ekip sta bili v preteklem letu udeleženi v medsebojnih kršitvah, zato bodo policisti PU Nova Gorica še toliko bolj pozorni na morebitne kršitve javnega reda in miru oz. bodo v primeru kršitev dosledno ukrepali.

Opozarjamo, da lahko policisti kršitelju izrečejo varnostni ukrep prepoved udeležbe na športnih prireditvah, ki velja za obdobje dveh let. Tako smo ob zaključku leta 2018 trem navijačem ND Gorica izrekli ukrep prepoved udeležbe na športnih prireditvah,

Z namenom zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja bomo na športni prireditvi v skladu z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije uporabljali tudi tehnična sredstva za foto in video dokumentiranje.

Vsem športnim navdušencem želimo veliko nogometnih užitkov. Športnemu navijanju in spoštovanju DA, spodbujanju nasilnih ravnanj na športni prireditvi pa odločno recimo NE. Skupaj zmoremo več in boljše.

Povezane vsebine

Nasveti za varen obisk prireditev