V Veliki dvorani Angela Mlečnika v Bukovici sta kriminalista Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica 4. aprila izvedla predavanje z naslovom Nevarnost spleta in družbenega omrežja ter digitalnih naprav. Kriminalista Simon Rosič in Matjaž Hladnik sta spregovorila o nevarnostih in konkretnih primerih iz prakse ter otrokom in odraslim svetovala, kako se zavarovati pred tovrstnimi zlorabami.

predavanje pasti interneta

Računalniki in internet ter različna družbena omrežja so danes del vsakdanjika, Nevarnosti pri uporabi interneta so se pojavile z novimi tehnologijami, ki so omogočile velike spremembe pri komuniciranju in nasploh v vsakodnevnem življenju. Zaradi teh pridobitev smo postali bolj ranljivi. Tarča napadalcev (hekerjev, goljufov, pošiljateljev nezaželenih elektronskih sporočil idr.) so postali naši osebni in poslovni podatki ter različna varnostna gesla, z zlorabo katerih lahko storilci povzročijo veliko škodo.

Po predavanju se je župan Občine Renče-Vogrsko Tarik Žigon policistoma zahvalil. Kot je poudaril, je za učinkovito vzgojno delo in preprečevanje nezaželenih oblik, zlorab in stranpoti na tem področju potrebno sodelovanje tako šolskih ustanov, lokalne skupnosti in policije.

Podobno predavanje o nevarnostih in pasteh spleta sta novogoriška kriminalista dan prej izvedla tudi za učence OŠ Lucijana Bratkoviča Bratuša v naselju Renče, kjer se jima je pridružil še policist PP Nova Gorica Andrej Rožič. Obe predavanji so starši otrok, strokovni delavci, vodstva šol in drugi udeleženci ocenili kot zelo primerni in nujni v smislu ozaveščanja o nevarnostih oz. pasteh spleta in drugih sodobnih elektronskih komunikacij.

Povezane vsebine

Varnost na internetu