Predstavniki Policijske uprave Nova Gorica in Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi so 24. aprila v Zdravstvenem domu Nova Gorica za 23 uslužbencev nujne medicinske pomoči iz zdravstvenih domov na Severnem Primorskem (ZD Nova Gorica, ZD Tolmin in ZD Ajdovščina) izvedli predavanje, ki se je nanašalo na zavarovanje sledov in materialnih dokazov tako s strani žrtev kot tudi morebitnih osumljencev kaznivih dejanj. Sledovi in ostali dokazi so namreč potrebni za razjasnitev okoliščin ali izvedbo kazenskih postopkov.

Poleg tega so kriminalisti zdravstvene delavce seznanili tudi s problematiko prepovedanih drog.

Udelezenci delovnegasestankaNG

Predavanje so izvedli Marko Hlebec in Joško Mlečnik (kriminalista PU Nova Gorica), Janko Mencinger (vodja Oddelka za splošne policijske naloge na PU Nova Gorica) in Robert Praček (Uprava kriminalistične policije GPU). Kot je povedal Janko Mencinger, so predstavniki policije podobno predavanje za zdravstvene delavce izvedli že 14. februarja letos, in sicer v urgentnem centru bolnišnice v Šempetru pri Gorici. Gre za eno od oblik partnerskega sodelovanja med zaposlenimi v obeh državnih ustanovah.

Udeleženci včerajšnjega delovnega srečanja so takšno obliko sodelovanja med Policijo in predstavniki nujne medicinske pomoči na Severnem Primorskem ocenili kot zelo pozitivno, vodja Službe nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica Ana Bokan pa je predlagala, da bi s podobnimi delovnimi srečanji nadaljevali tudi v prihodnje.