Sorodne objave

 

Otrokom, ki so najranljivejša skupina v družbi, je posvečen teden, ki ga danes začenjamo, teden otroka. Policisti si pri svojem delu vedno prizadevamo, da storimo vse, kar lahko, da otroke zaščitimo pred vsakršnim nasiljem, zlorabami in drugimi kaznivimi dejanji. Vse otroke tudi spodbujamo, da se v stiski po pomoč obrnejo tudi na nas.

V ta namen so na Policijski upravi Novo mesto pred kratkim posneli tudi video, v katerem sporočamo: "Otroci, skupaj z vsemi ostalimi odraslimi iz vašega domačega okolja smo pravi naslov za rešitev vaših strahov, dvomov in težav. Zaupajte nam na 113."

Zaupaj ko ti je tezko VIDEO

"Za vsakogar mora obstajat' nekdo, kateremu tako zaupa, da se mu lahko zaupa, ko mu je težko," se glasi prvi verz pesmi slovenskega pesnika Andreja Rozmana Roze z naslovom Nekaj ti moram povedati. Oglejte si video: Zaupaj, ko ti je težko!

Videospot je nastal na pobudo kriminalistke iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, ki se tako kot njeni kolegi in kolegice pri svojem delu srečuje s številnimi zgodbami, ki jih ne bi smelo nikoli biti.

Kriminalisti in policisti PU Novo mesto smo nato v sodelovanju z Generalno policijsko upravo ustvarili plesno zgodbo na temo zaupanja, saj vse preveč otrok in mladostnikov svoje bolečino, ki nastane ob kaznivem dejanju in zlorabi, skrije globoko v sebi. A bolečina tli, raste. Sporočilo vsem, tako mladim kot tudi ostalim državljanom, je: "Zaupaj, ko ti je težko!"

DSC 6371

Igralec in pesnik Andreja Rozman Roza nam je prijazno dovolil recital njegove čudovite pesmi z naslovom Nekaj ti moram povedati. Spot smo snemali v prelepem ambientu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki.

Na povabilo k sodelovanju so se odzvala mažoretna društva Novo mesto, Trebnje, Dobova, Radeče in Sevnica in nasmejane mlade mažorete so pod vodstvom trenerk in ob spremljavi Policijskega orkestra izvedle prelepo koreografijo.