Mag. Anton Olaj je v avli Kulturnega centra Janeza Trdine 10. junija 2008 odprl razstavo ob 60-letnici Policijskega orkestra, ki jo je pripravila Biserka Debeljak, dolgoletna kustusinja Muzeja slovenske policije.

PU NMVesna Dular, direktorica Kulturnega centra Janeza Trdine


Na otvoritvi je spregovorila Vesna Dular, direktorica Kulturnega centra Janeza Trdine, ki je povedala, da jo veseli, da je razstava v njihovih prostorih in da obletnica sovpada s praznovanjem novomeške godbe, ki prav te dni praznuje 160 let svojega obstoja.

PU NMMag. Anton Olaj, direktor PU Novo mesto


Mag. Anton Olaj se je zahvalil vsem, ki so omogočili razstavo, in dejal, da je to ena izmed prvih razstav, ki gostuje zunaj prostorov policijske uprave. Povedal je, da je ponosen, da je vodja Policijskega orkestra Janez Kukec vrsto let delal na novomeški policijski upravi, in izrazil upanje, da si bo razstavo, ki jo je zelo dobro pripravila Biserka Debeljak, z zanimanjem ogledalo veliko ljudi. Na koncu je še poudaril, da je razstava priložnost za približevanje policije lokalni skupnosti.

PU NMJanez Kukec, vodja Policijskega orkestra


Janez Kukec je predstavil dolgoletno delo policijskega orkestra, ki je zelo široko in raznoliko. Poudaril je, da je orkester do sedaj izvedel okoli 10.000 nastopov, samo v letu 2007 je imel 228 uspešnih nastopov doma in v tujini.

PU NMPolicijski orkester v komorni zasedbi


Otvoritev je popestril pihalni trio policijskega orkestra, ki je odlično odigral štiri skladbe.

PU NMOgled razstave


Tekst: Stane Smolič,

tiskovni predstavnik PU Novo mesto