Sorodne objave

 

Direktor Policijske uprave Novo mesto Franc Zorc je danes, 14. marca 2012, sprejel policista, ki sta iz ognjenih zubljev rešila hudo poškodovanega moškega. Zahvalil se jima je za požrtvovalno posredovanje in sodelovanje pri reševanju.  

IMG 94011 zm

Z leve: komandir Policijske postaje Metlika Ivica Janjac, policista Rok Rezelj in Andrej Šega ter direktor Policijske uprave Novo mesto Franc Zorc.

 

Policista Policijske postaje Metlika Rok Rezelj in Andrej Šega sta pri opravljanju kontrole zelene meje opazila, da gori travnik. V gostem dimu sta videla starejšega moškega, ki ga je zajel ogenj. Nemudoma sta pritekla do moškega, ki je bil močno opečen po telesu, ga umaknila stran od ognja in ga pogasila. Previdno sta ga položila na tla, mu odstranila vrhnja tleča oblačila, poklicala reševalce ter mu do njihovega prihoda nudila prvo pomoč. Zaradi hudih opeklin po vsem telesu je bil moški v šoku. Policista sta ostala tudi po prihodu reševalnega vozila in pomagala reševalcem.

Novomeški kriminalisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je moški na brežini travnika požigal podrast in grmičevje. Ko je ogenj pogorel, je počival na travniku v bližini in zaradi utrujenosti zaspal. Tleči ogenj se je v tem času razvnel in zajel moškega.