Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Metlika so se z veseljem odzvali vabilu gasilskih zvez Metlike, Semiča in Črnomlja, da s predstavitvijo svojega dela in opreme sodelujejo na Taboru mladih gasilcev Bele krajine.

V Domu kranjskih tabornikov v Marindolu so policisti PP Metlika 12. avgusta 2009 mladim gasilcem predstavili vozila in opremo, ki jo policija uporablja pri varovanju državne meje in nadzoru cestnega prometa, delo vodnikov službenih psov ter opremo posebne policijske enote.

1

2

 Udeleženci tabora so z zanimanjem spremljali predstavitev in si nadeli opremo posebne policijske enote.

3

  Policisti so predstavili uporabo "stingerja"

4

Mladi so si ogledali avtomobilsko in prenosno termovizijo ...

5

 ... preizkusili delovanje prometniške opreme, delovanje zvez, alkotest in "lisice".

6

7

Z zanimanjem so prisluhnili policistu vodnika službenega psa in si ogledali, kako poteka prijetje storilca z uporabo službenega psa.

8

Policisti so izkoristili priložnost in mladim gasilcem tudi svetovali glede varne udeležbe v cestnem prometu, v katerega se vključujejo kot pešci in vozniki dvokoles.

Udeleženci tabora so se policistom zahvalili za zanimivo predstavitev, koristne informacije in popestritev dneva. Strinjali so se, da ima poslanstvo policista nekatere stične točke s poslanstvom gasilca in da bodo morda nekoč skupaj reševali življenja ljudi.