Sorodne objave

 

Brežiški policisti so 9. in 10. aprila 2013 odprli vrata svoje policijske postaje skoraj dvestotim četrtošolcem osnovnih šol Brežice, Artiče, Velika Dolina, Dobova, Kapele, Bizeljsko, Globoko, Maksa Pleteršnika Pišece in Cerklje ob Krki.

V preventivni prometni akciji, ki jo organizira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je poleg policistov sodeloval tudi avtobusni prevoznik iz Brežic. Namen akcije je izboljšati varnost mlajših udeležencev v cestnem prometu.

Otroci so si najprej v spremstvu policista ogledali različne vrste križišč v bližini policijske postaje in se naučili, kako pravilno in varno prečkati cesto. Ogledali so si avtobusno postajo in izvedeli, kakšna so pravila vedenja na avtobusu ter kako pomembna sta varno vstopanje na avtobus in izstopanje iz njega.

P1000453 zm

Na največji policijski postaji so se v spremstvu pomočnika komandirja sprehodili po prostorih, kjer so jim policisti predstavili opremo in vozila. Na koncu sta sledila predstavitev dela policistov vodnikov službenih psov, ki imajo sedež enote v isti stavbi, in praktičen prikaz uporabe službenega psa.

Otroci so bili navdušeni nad nekoliko drugačnimi učnimi urami od običajnih. Do konca maja bodo svoje vtise prenesli na risbe, te pa bodo prinesli brežiškim policistov. Organizatorji bodo izbrali po tri najizvirnejše iz vsake šole in jih nagradili.