Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Novo mesto želijo občane vzpodbuditi k samozaščitnemu ravnanju in v sodelovanju z njimi izboljševati varnostne razmere. 5. julija so odprli svoja vrata in na obisk povabili krajane bližnje krajevne skupnosti Bučna vas, s katerimi novomeški policisti zelo dobro sodelujejo.

35

Policisti in kriminalisti so obiskovalcem podrobneje predstavili različna področja policijskega dela in opremo, ki jo uporabljajo pri opravljanju nalog. Občani so se seznanili z nekaterimi kriminalistično-tehničnimi opravili policije in si ogledali "prizorišče kaznivega dejanja". Kriminalist in kriminalistična tehnica sta odgovarjala na številna vprašanja o zlorabah prepovedanih drog, ogledih in zbiranju sledi na kraju kaznivega dejanja in vlomih. Otroke pa je najbolj navdušil prikaz odvzema prstnih odtisov.

22

Ogledali so si prostore za pridržanje, službena vozila policije in opremo za nadzor prometa. Najmlajši so lahko sedli na motorno kolo in pregledali policijsko "marico". Policisti so predstavili še so uporabo merilnikov hitrosti in sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, t. i. stinger. Prikazali so tudi opremo, ki jo pri delu uporabljajo policisti posebne policijske enote.

Obiskali so še policiste na operativno-komunikacijskem centru, kjer so spoznali njihovo delo. Vodja centra jih je seznanil, kaj se zgodi, ko pokličejo na številko 113, ter kako pomembne so takojšnje in pravilne informacije občanov o dogodkih.

41

Obiskovalcem so policisti svetovali, kako naj ravnajo samozaščitno in poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja.

Učinkoviti in nepogrešljivi pomočniki pri opravljanju nalog policije so policijski psi in policijski konji. Svoje delo in štirinožne prijatelje so predstavili policisti Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto in Postaje konjeniške policije Ljubljana.

S policisti so se krajani pogovorili tudi o varnosti v njihovem okolju. Strinjali so se, da je pri zagotavljanju varnosti ključnega pomena partnerski odnos med policijo in občani.

38

 {gallery/PUNM/IMG/sporocila/2013/07-punm-julij/08_bucna_vas/galerija{/gallery}