Sorodne objave

 

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Novo mesto so pri svojem delu v zadnjem času odkrili in zasegli večje količine prepovedane konoplje in orožja. Na novinarski konferenci smo danes, 5. novembra 2009, predstavili podrobnejše informacije o aktivnostih dolenjskih in belokranjskih kriminalistov in policistov na področju odkrivanja in zasega prepovedanih drog in orožja.

foto005

Na novinarski konferenci so sodelovali Roman Kržan, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, Janez Obran, komandir Policijske postaje Novo mesto, in Edvard Fišter, komandir Policijske postaje Trebnje.


Novomeški kriminalisti so od junija do oktobra 2009 v petih hišnih preiskavah odkrili kar pet laboratorijev za hidroponično gojenje konoplje ter zasegli 2.156 sadik konoplje in skoraj 5 kg posušene prepovedane droge. Več informacij v gradivu za javnost (1. del).

Poleg tega pa so v zadnjem mesecu opravili več hišnih preiskav pri osumljencih iz okolice Novega mesta, pri katerih so našli in zasegli najrazličnejše orožje in strelivo, ki so ga osumljenci imeli nezakonito. Več v gradivu za javnost (2. del).