Sorodne objave

 

Regijski center za obveščanje je 18. julija 2014 pozno popoldne obvestil policiste o požaru v stanovanjskem bloku v Brežicah. Štirje, ki so odhiteli na pomoč, so mlajšemu moškemu rešili življenje.

Ob prihodu na kraj dogodka je policiste Policijske postaje Brežice - Renato Vintar, Klavdijo Putrih, Bojana Novoselca in Gregorja Kunaja - pričakal povsem zadimljen hodnik stanovanjskega bloka, močno pa se je kadilo tudi skozi okno enega izmed stanovanj v osmem nadstropju.

Da bi preprečila, da grozeča nevarnost poškoduje življenja ljudi in še bolj uniči premoženje, sta se policista takoj odločila za nasilen vstop v stanovanje in s silo telesa podrla vrata. V stanovanju, kjer se zaradi gostega dima ni videlo praktično nič, so našli 24-letnega moškega, ki je kazal znake zastrupitve (bruhanje, pena na ustih) in se ni odzival na njihove klice. Rešila sta ga iz stanovanja in ga predala zdravstvenemu osebju. V bolnišnici so na opazovanju zadržali tudi moškega iz sosednjega stanovanja, ki je policistom nosil mokre brisače in jim s tem pomagal pri reševanju. V vsem tem času pa sta policistki iz večstanovanjskega bloka pričeli z evakuacijo tridesetih oseb.

Ogled pogorišča je pokazal, da si je moški na štedilniku pripravljal hrano in v drugem prostoru zaspal. V tem času je zaradi zažgane hrane prišlo do močnega zadimljenja. Ogrožanje je bilo še toliko večje, saj je bila v bližini štedilnika plinska jeklenka.

4 policisti brezice zm

Na delovnem mestu je pogumne in požrtvovalne sodelavce obiskal tudi direktor policijske uprave Janez Ogulin. Dejal je, da so z junaškim in odločnim ukrepanjem močno presegli poklicne zahteve. V trenutku, ko ni bilo časa za premislek in je bilo ogroženo človeško življenje, so pozabili na strah in nevarnost. Izpostavili so se in tvegali lastno življenje, da bi rešili življenje nekomu drugemu. Direktor je brežiškim policistom prenesel tudi pohvalo Stanislava Venigerja, generalnega direktorja policije.

Sodelavke in sodelavci, ki svoje poslanstvo opravljajo s srcem, so nam v ponos in zgled.