Sorodne objave

 

Ob tednu otroka so metliški policisti v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Metlika, občinskim svetom za preventivo, Zvezo šoferjev in avtoprevoznikov ter osnovnima šolama Metlika in Podzemelj organizirali kviz o varnosti v cestnem prometu z naslovom Na cesti nikdar nisi sam.

V kvizu so sodelovali učenci 6. razredov osnovnih šol. Pet ekip je tekmovalo v znanju o varnosti cestnega prometa. Vodji policijskega okoliša, ki sta vprašanja pripravila, sta jih razdelila na štiri tematske sklope: pešci, kolesarji, prometni znaki in križišča.

1

Ekipe so se zelo izkazale, saj se je prvič v 14-letni zgodovini tega kviza zgodilo, da je katera od ekip osvojila vse možne točke.

2

Policista sta učencem, ki so sodelovali v kvizu, razdelila praktične nagrade in jim čestitala za prikazano znanje, ki jim bo kot udeležencem v cestnem prometu gotovo koristilo.

3

Nekaj dni kasneje so učenci OŠ Metlika ob naravoslovnem dnevu na temo sadjarstva in vinogradništva obiskali Policijsko postajo Metlika.

4

Policisti so jim predstavili nevarnosti in posledice, ki jih pijani vozniki povzročijo v prometu. Pokazali so jim, kako opravljajo preizkuse alkoholiziranosti, in jim predvajali film o pomenu uporabe varnostnega pasu, nevarnosti prekoračitve hitrosti na cestah in prometnih nesrečah.

5

Učenci so si ogledali še policijsko postajo in opremo policistov.