Sorodne objave

 

V ponedeljek, 17. novembra 2014, so bili novomeški policisti nekaj pred 12. uro obveščeni, da naj bi pri bolnišnici voznica z osebnim avtomobilom zapeljala v potok. Gospa, ki je dogodek videla, je takoj začela klicati pomoč, klicu pa se je nemudoma odzval 27-letni vojak, ki je voznico tudi rešil. Osebno se mu je za njegovo junaško dejanje zahvalil tudi direktor Policijske uprave Novo mesto, Janez Ogulin.  

Na kraj so bili poleg policistov napoteni tudi reševalci in gasilci. Policisti so ugotovili, da je 59-letna voznica parkirala avtomobil ob vozišču, na peščeno in travnato brežino. Zaradi razmočenosti terena je vozilo z voznico po brežini pričelo drseti. Avto se je prevrnil in na bočni strani obstal v potoku, voda pa ga je pričela odnašati proti reki Krki. Gospa, ki je opazila zdrs vozila, je s klici na pomoč opozorila moškega, ki se je nahajal na bližnjem parkirišču. Požrtvovalni 27-letnik je takoj stekel na pomoč. Zabredel je v mrzlo vodo do avtomobila, v katerega je že začela vdirati voda. Z velikimi napori mu je uspelo odpreti vrata potapljajočega vozila in iz njega rešiti žensko. Pomagal ji je iz vode, avtomobil pa je potonil. 59-letno žensko so oskrbeli reševalci.

naslovka5

Vojaka Toneta Čeliča je sprejel Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto in se mu zahvalil za junaško in odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje. Pogumni vojak je ob reševanju drugega izpostavil tudi svoje življenje. Direktor je izpostavil, da je v današnjem času gotovo malo ljudi, ki bi v takih trenutkih ukrepali tako odločno in požrtvovalno, čestitkam pa se je pridružil tudi Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto.

 3